Srovnání: HTC One X vs. Samsung Galaxy S III

Před nějakou dobou jsme naťukli srovnání dvou nejpopulárnějších high-end zařízení na trhu. V současnosti jsou HTC a Samsung velcí rivalové, neboť jeden jak druhý tvrdí, že právě jeho vlajková loď je nejlepší volbou, ale jak to vlastně je? Oba modely obsahují nejlepší technologie a po hardwarové stránce jsou dost shodné, nicméně právě detaily možná prozradí, který telefon je lepší.

Nejdříve si oba modely prohlédneme. Už na první pohled jasně vypovídají, že patří mezi high-end modely s většími rozměry, ale i přesto neztrácejí svou elegantnost. Samsung je o něco málo větší, ovšem díky zaobleným rohům a celkově ergonomickému designu i pohodlnější. HTC vsadilo na klasický koncept, který je ověřený na mnoha modelech. Možná je škoda, že si designéři více nepohráli, One X působí trochu „hranatým“ dojmem.

                                    

Velké rozměry mají tyto telefony právě díky displeji. Oba výrobci použili jinou variantu a tak najdeme zásadní rozdíl. Rozlišení je sice stejné, ovšem Samsung Galaxy S III se svým Super HD AMOLED displejem vede v živosti barev, ale neumí efektivně pracovat se slunečním světlem. Naopak HTC a jeho Super IPS LCD2 s tímto problém nemá, jeho čitelnost je na slunci mnohem lepší, což dokazuje i zpětná vazba od uživatelů.

K displeji se bezesporu váže výdrž, neboť je to v současnosti největší žrout energie. Na různých diskusních fórech narazíte na zajímavou věc. Přestože zákazníci si svůj One X chválí, tak najdeme zlom, kdy jej doslova proklínají – výdrž. Jednoznačně zde vede Galaxy S III, který má silnější baterii.

Oba telefony mají shodný software – Android 4.0, rozdíl je jen v grafické nástavbě společnosti. Aby software dobře a plynule fungoval, je třeba jej jednak vyladit, ale také použít výkonný hardware. HTC má v sobě pět jader a získal tak o 100 MHz větší výkon než Samsung, ovšem vykoupený další zátěží pro slabší baterii. Navíc v běžném provozu tento rozdíl nemůže být znát.

Poslední věcí, která určitě každého zajímá je Fotoaparát a jeho možnosti. Oba fotoaparáty nabídnou 8Mpx rozlišení, ovšem každý fotoaparát je jinak vyladěn a sestaven z jiných součástí, ať už jsou kvalitnější či nikoli. U fotografií z modelu One X je vidět posun kupředu a celkově společnost potěšila, jelikož HTC je známo ne příliš velkou kvalitou snímků. Samsung zde trochu zaostává a má co vylepšovat.

Je tedy tvrzení „HTC one X je je lepší než konkurence a model Samsung Galaxy S III,“ pravdivé? HTC si stojí za tím, že ano, ale poukazuje jen na své klady a možná jde spíše o reklamní tah. Z tohoto srovnání však jasně plyne, že tvrzení není pravdivé, každý model má své klady a zápory. I přes to, že v současnosti vlastním model HTC a jsem fanouškem společnosti HTC, nejspíše bych při výběru dal přednost Samsungu a jeho modelu Galaxy S III, teda za předpokladu, že další softwarové aktualizace vylepší kvalitu fotografií.

Zdroj: intomobile.comreviews.cnet.co.ukgsmarena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *