Aplikace Nokia Here už i pro Android, teď se neztratíte

Společnost Nokia se před nedávnem rozhodla, že uvolní své mapy a navigaci i pro uživatele operačního systému Android. Mělo to však svá omezení, jelikož Nokia se zase nechtěla rozdat zase tak úplně zadarmo a svou aplikaci chtěla zacílit jen na telefony od výrobců, kteří s ní mají dohodnuté licenční podmínky. S odstupem času se však zdá, že tato mimořádně populární mapa s offline navigací bude úplně zadarmo a bude si ji moct vyzkoušet úplně každý, kdo tedy disponuje minimální operační verzí 4.0 a výše. Díky sledování zahraničních zdrojů se nám podařilo vypátrat APK soubor, díky kterému si aplikaci můžete nainstalovat i do svého zařízení.

Po vyzkoušení aplikace na telefon Samsung Galaxy S III s androidem 4.2 funguje vše perfektně. Po prvním spuštění si budete muset vytvořit nové konto a následně můžete stahovat mapové podklady. Aplikace zahrnuje celý svět včetně České republiky. Nutno podotknout, že Nokia Here není s ohledem na vnitřní paměť z levného kraje, proto si připravte dostatek místa. Mapy celé Evropy mají velikost 9 GB. Pokud si však vystačíte s offline verzí České republiky, postačí vám místo do 300 MB. Turn-by-turn funguje též dobře a dokonce je i v českém jazyce.

Nokia-Here

Navigační mapy od Nokie jsou z celosvětového hlediska velmi oblíbené, proto se nemůžeme divit, že se tvůrci zasadili o zařazení většího množství užitečností a funkcí. Mezi ně určitě patří satelitní mapa, trasy městské hromadné dopravy nebo také vždy aktuální informace o průjezdnosti a plynulosti dopravy. Ve své podstatě jde o nepostradatelného pomocníka pro všechny uživatele, kteří v automobilu stráví velké množství času, ale i pro ty, co neradi sází na své znalosti a paměť.

U navigace si také můžete nastavit upozornění při překročení rychlosti nad povolenou hranici. Nechybí automatický zoom nebo 3D zobrazení měst, ale i denní nebo noční režim zobrazení. Pokud doposud nemáte kvalitní navigaci v telefonu, určitě si tuto aplikaci stáhněte. Na internetu se prozatím nachází Beta verze s označením 1.0, proto se mohou vyskytnout ještě nějaké chyby v používání. Stahujte Nokia Here zde.

Zdroj: Androidpolice

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *