Nový Nexus od Motoroly by měl vypadat jako obří Moto X

Ach, ty fámy. Je to tak pokaždé před každým představením nového klíčového modelu. Tentokrát jsou imaginární zraky všech internetových Android médií zaměřeny na nový Nexus 6 či X, s kódovým označením Shamu.

To, že Nexus Shamu skutečně existuje, se ví už nějakou dobu. Prozatím bylo ale jasné pouze to, že tento přístroj bude vyrábět Motorola. Teď sice není jisté stále nic navíc, ale díky serveru 9to5Google se můžeme alespoň dohadovat nad konkrétními specifikacemi.

shamufinal22

Nový Nexus by měl být představen v září a do prodeje by se měl dostat již během listopadu. Pokud bude pravda vše, co se říká, můžete se těšit na tyto parametry:

  • QHD displej o velikosti 5.92″ (498 PPI)
  • procesor Qualcomm Snapdragon 805
  • 3 GB paměti RAM
  • 32 GB vnitřního místa
  • 3.200mAh baterie
  • zadní 13MP pfotoaparát s možností natáčet v rozlišení 4K a přední 2MP kamerka

Pokud vše bude pravda, můžeme se těšit na dobře vybavený phablet, který nabízí všechno, co by měl obsahovat dobře se prodávající produkt. Protože, ruku na srdce, my nepotřebujeme QHD displeje, ale pro dobrý marketing jsou to rozhodně body k dobru. Dá se také předpokládat, že tento přístroj bude obsahovat bezdrátové nabíjení, a to pravděpodobně také s podporou nové Turbo nabíječky od Motoroly.

Nexus 6/X by měl jít do prodeje s novou Android L verzí systému, jak to tak u nových Nexusů bývá. Dočkat bychom se ale měli „pouze“ 32-bitové verze, místo 64-bitové.

Na obrázku je vidět, že tlačítka pro ovládání hlasitosti se posunula mírně do středu, aby u tak velkého zařízení byla lépe dosažitelná. Dostupná by měla být po vzoru Moto X také dvojice diodových blesků, která vhodně osvětlí focené prostředí. Možná je také přítomnost čtečky otisků prstů pro lepší, bezpečnější a rychlejší přihlašování.

Osobně doufám, že tento model bude pouze jeden ze dvou modelů, které budou příští měsíc představeny. Velikost kolem šesti palců mi přijde až příliš velká k tomu, abych si takové zařízení pořídil. Pokud by se na trh dostala i verze o velikosti 5.2″, nejlépe „pouze“ s Full HD displejem, rozhodně by to byl pro mě vhodnější kandidát, než tento masivní stroj. Také doufám, že se u Motoroly umí lépe poprat se skutečnou výdrží na jedno nabití, lépe než to u dosavadních Nexusů zvládlo LG, respektive Samsung. Tam totiž vidím jedinou slabinu syrových Android zařízení.

Zdroj: 5to9Google (via Android Police)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *