Placené aplikace v Obchodě Play můžete vrátit do dvou hodin od zakoupení

Koupili jste si aplikaci z placeného sektoru a nejste s ní spokojení? Nechali jste své potomky chvíli bez dozoru a jim se nějakým nedopatřením podařilo koupit aplikaci, kterou vůbec nepotřebujete? Pokud jste si na výše uvedené otázky odpověděli v kladném duchu, tak dávejte dobrý pozor.

Ještě před nedávnem měli zákazníci ve virtuálním obchodu Google Play jen 15 minut na vrácení peněz za zakoupenou aplikaci. Aktuálně byla tato doba prodloužena na celé dvě hodiny. Společnost o této novince mlčela až do jejího oficiálního spuštění, nyní však mohou této služby využívat všichni návštěvníci.

S uvedením této příjemné služby se změnila i některá pravidla. Na stránce Google podpory je přesně uvedena problematika celého postupu.

 

Bez názvu

 

Zákazníci jsou tímto krokem mile překvapeni. Sami na diskusních fórech říkají, že v některých případech se stahování protáhlo a nebylo možné se do 15 minut odvolat. Zakoupená aplikace nemusela být kompatibilní s jejich zařízením a šance na vrácení investice již vypršela. Dvě hodiny je tak dostatečnou dobou na stažení a ozkoušení aplikace. Tato lhůta nahrává i těm, kteří si chtějí hru nebo aplikaci jen ozkoušet, aniž by měli zájem o její koupi. Společnost Google je pevně přesvědčena, že tento krok jim navýší počet platících klientů. Ve své podstatě jde o dvouhodinovou reklamu na všechny aplikace a hry z obchodu.

Zdroj: Google Support via Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *