Google se pro mnohé zaměstnance stává domovem, spí v autech na parkovišti

Společnost Google patří k nejlukrativnějším zaměstnavatelům světa. Unikátní přístup k pracovníkům a naprosto stylové prostředí se stává inspirací pro mnohé firmy. Práce u tohoto giganta je pro samotné zaměstnance obrovskou prestiží, která jde však na úkor volného času. V okolí San Francisca, kde společnost sídlí, je nedostatek finančně dostupných podnájemních kapacit. Dokonce ani zaměstnanci nejsou ochotni tak horentní částky platit, proto se uchylují k celkem zajímavé variantě, a to bydlení přímo ve společnosti.

Google svým zaměstnancům poskytuje nezanedbatelné benefity, které pokryjí veškeré životně důležité potřeby i s nadstandardními službami. Právě z těchto důvodů se naleznou zaměstnanci, kterým tyto benefity stačí natolik, že ze společnosti vůbec neodcházejí. Nechybí zde možnost osprchování, návštěvy fitness centra, vyprání si špinavého prádla a dopřání si spánku. Ve firmě se nachází i kvalitní jídelna s každodenní nabídkou výborných pokrmů.

google-bay-view-n040313

Se společností Google se váže jedna zajímavá historka, kdy jeden z jejích zaměstnanců využíval těchto benefitů celkem tři roky. Za tuto dobu, kdy žil na svém pracovišti, si dokázal vydělat na dům. V útrobách firmy spával i bývalý designer Brandon Oxedine, který potvrzuje, že společnost nabízí vše, co je potřeba k plnohodnotnému životu, aniž by z komplexu odešel. Sám tak v Googlu spával tři měsíce v roce ve svém kombíku na matraci z Ikei.

Stejné zkušenosti má i programátor Ben Discoe, který platil výživné a dům v jiné zemi. Na pronájem mu nestačily peníze, proto si zakoupil za 1 800 dolarů dodávku a v ní spal celkem 13 měsíců na parkovišti společnosti. Dokonce prý nikdy nezažil jakékoliv problémy s místní ochrankou. Jednou ho zkontrolovali, když však zjistili, že se jedná o zaměstnance, už ho nikdy nenavštívili. Podle mnohých jde o skvělý způsob, jak si přechodně ušetřit nemalé peníze spojené s nájmem.

Zdroj: businessinsider.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *