Nejlepší vlajkovou lodí se stává Lenovo Vibe X2

Minulý týden se v průběhu berlínské konference IFA udělovalo prestižní ocenění za nejlepší vlajkovou loď od portálu Android Authority. Společnost Lenovo představila hned několik zajímavostí, ovšem největší pozornosti se dostalo vlajkové lodi Lenovo Vibe X2, který média a veřejnost zaujal úplně nejvíce.

Tento zcela nový model společnosti Lenovo zaujme především svým netypickým designem, kterým se liší od své konkurence. Díky tloušťce 7,27 mm se Vibe X dvojka může pochlubit elegantním tvarováním a naprosto dokonalým vrstveným vzhledem. Nezůstaneme však jen u vizuální podoby přístroje, vlajková loď dokáže překvapit i svým hardwarovým vybavením.

lenovo_vibe_z2_x2

Pod kapotou se nachází 8-jádrový procesor MediaTek MT6595. Společně s 2 GB pamětí RAM dokáže poskytnout prostředí i pro ty nejnáročnější operace. Vibe X2 disponuje 5-palcovým Full HD  IPS displejem. Nadále poskytuje 32 GB vnitřní paměti, 13-megapixelový fotoaparát a přední kameru s rozlišením 5 MPix. Vibe X2 je poháněna operačním systémem Android 4.4 KitKat a vlastní baterii o kapacitě 2300 mAh.

Společnost Lenovo je v poslední době ostře sledovaným výrobcem nových zařízeních. Média i veřejnost si všímá jejího potenciálu a především konkurenceschopnosti. V tomto případě navíc příjemně překvapí i nízká cena. Na trhu se Lenovo Vibe X2 pohybuje okolo 399$. Aby toho nebylo málo, společnost si z konference odvezla ještě další zajímavá ocenění, a to díky zařízení ThinkPad Helix, který si získal nálepku nejlepšího hybridu, a Yoga PC za nejvíce trendy zařízení. Můžeme se jen těšit,  s čím Lenovo přijde dále.

Zdroj: Lenovo

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *