Nekonečná výdrž baterie? Společnost Viro to myslí vážně

Technologický postup a rozkvět v jednotlivých segmentech se nedá zastavit. Některé z oblastí se nám rozvíjejí doslova a do písmene před očima. Stačí jen na několik měsíců vyskočit z jedoucího vlaku a ihned ztratíte pojem o všem, co se kolem děje.

Smartphony jsou v tomto ohledu naprosto jasnou ukázkou rychle se rozrůstajícího fenoménu, který každým týdnem přináší různá zdokonalení. Tentokrát otřásla světem výhružka od společnosti Viro, která chce na celosvětový trh vstoupit s telefony s nekonečnou výdrží baterie.

phpftopre

Právě výdrž baterie je hlavním bodem zájmu a kritiky ze strany koncových uživatelů. Vydržet se smartphonem v plném nasazení déle jak jeden den je téměř nemožné. Nejnovější vlajkové lodi nevydrží více jak 24 hodin ostrého režimu a to je na dnešní přetechnizovanou dobu, kdy létáme do vesmíru, opravdu málo.

Jen si vzpomeňte na staré, jednoduché modely, které bez povšimnutí vydržely i několik týdnů. Musíme si však připustit, že společně s našimi návyky se mění i vytíženost. Nyní jsme u telefonu častěji, sdílíme, sledujeme, přehráváme, hrajeme. Baterie naši ofenzívu nezvládají a již po 24 hodinách volají po dobití.

Startup Viro chce nabídnout efektivní řešení. 1. října by se měl oficiálně představit smartphone, který by po jednom nabití disponoval neomezenou výdrží. Jak je to vůbec možné? Baterie se bude dobíjet úplně sama, takže nejspíše půjde o zařízení s implementovanými solárními články. V závislosti na našem používání by baterie eventuelně mohla poskytnout takřka neomezený chod. I přes to, že jde o celkem zajímavou myšlenku, praxe může být diametrálně odlišná.

viro

O smartphonu Viro toho zatím moc nevíme, snad jen to, že půjde o zařízení s procesorem Qualcomm Snapdragon 810 se 4 GB pamětí RAM. Nadále jsou známy 64/128 GB vnitřní paměť a fotoaparát od společnosti Sony s rozlišením 20,7 MPix. Displej telefonu je stanoven na velikost 5,21 s rozlišením 1920 x 1080 pixelů. Smartphone bude navíc vodotěsný. Smartphone bude oficiálně představen cca za 1 měsíc, do prodeje se dostane až v novém roce.

zdroj: ViroGizChinaViro (Facebook)

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *