Společnost Sony se od Playstation Mobile otáčí zády

Společnost Sony se mimo jiné proslavila díky svým herním konzolím Playstation, které v jeden čas vládly celému světu a znal je takřka každý kluk. O to více bylo pro fanoušky této herní stanice překvapivé, když Sony zaujala odtažité stanovisko vůči Playstation Mobile.

Veškeré hry z obchodu Playstation Store jsou sice nadále plně funkční, ovšem jen s verzí operačního systému Android 4.4.2 KitKat a samozřejmě i nižšími. V otázce kompatibility na Android 4.4.3 si nemůžeme být jisti, jelikož Sony dává od optimalizace ruce pryč.

htc-devices-with-playstation-certification-sony

V případě, že jste majiteli smartphonů a tabletů s operačním systémem Android L, zapomeňte na jakékoliv návštěvy Playstation Store. Dveře do obchodu budou pro vás nadobro uzavřeny. Společnost Sony nadále uvedla, že do budoucna nemá zájem o rozšiřování své herní databáze pro mobilní zařízení.

Pro některé zdrcující zpráva, pro ty další naprosto očekávaný tah. Už od samého počátku se o tomto projektu mluvilo jako o mrtvole bez jakékoliv vize na budoucnost. Doufejme, že si společnost Sony pro své fanoušky připraví něco velkého a nestáhne se do ústraní nadobro.

Zdroj: Theverge

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *