Nejznámější donašeč @evleaks končí. Kdo ho nahradí?

Pokud se aktivně zajímáte o dění na technologické scéně v segmentu chytrých telefonů, určitě budete znát asi jeden z nejznámějších Twiterových účtů @evleaks. Právě tento účet sledovaly desetitisíce lidí, mezi nimiž byli i přední redaktoři renomovaných magazínů.

Není se čemu divit, @evleaks za poslední roky informoval s dostatečným předstihem o přicházejících novinkách. Samozřejmě nechyběly fotky a naprosto přesné informace, které se vzápětí potvrdily. Nikdo nespekuloval o pravdivosti a velká většina magazínů brala tyto informace jako doslovnou fata morgánu v okurkových sezónách. Majitel twitterového účtu podle všeho končí, svět tedy přichází o jeden z nejvěrohodnějších zdrojů vůbec.

459547

Pod záhadným účtem se neukrýval nikdo jiný než Evan Blass, který ve své kariéře pracoval jako redaktor pro virtuální magazíny engadget nebo pocketnow. Již ve svém raném období o sobě dával vědět zajímavými informacemi o zařízeních putujících na trh ještě před jejich oficiálním představení. V roce 2012 se rozhodl, že si na těchto informacích postaví celou kariéru, a založil si svůj účet @evleaks. Během několika málo týdnů se základna razantně rozrostla. Aktuálně ho sleduje 187 000 fanoušků.

Evan Blass oficiálně ohlásil, že s donášením končí a svůj účet ruší. Podle některých spekulací dostal velmi tučné odstupné od samotných výrobců telefonů, kterým se vytahování karet s předstihem nemuselo líbit. Rovněž na něho mohli zatlačit mnohem svéráznějším způsobem. Evan Blass má na svém kontě neuvěřitelné množství úniků týkajících se zařízeních Sony Xperia, Tablet Z2, Nvidia Shield nebo HTC One M8.

Posledním únikem se tak stávají doposud nepotvrzené informace o Samsung Galaxy F. Jedno je však jisté – technologický průmysl přišel o obrovský přísun cenných informací. Otázkou zůstává, jestli se najde důstojná náhrada.

Zdroj: @evleaks via gsmarena

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *