Motorola Moto E – bojovník proti hloupým telefonům

Motorola představila levný telefon s čistým Androidem 4.4, který by měl nabídnout dostatečný výkon, aby práce s ním nebyla neskutečným utrpením.

Motorola Moto E se v předprodeji v Americe prodává za $129, což je v přepočtu nějakých 2.600 korun. Předprodej je možné provést právě jen na území Spojených států, pokud byste tedy měli o telefon zájem, museli byste využít služeb některé z firem posílající balíky do ČR. Za tuto cenu dostanete přístroj s 4.3-palcovým displejem s naprosto dostačujícím rozlišením 540 × 960 pixelů. Displej je chráněn tvrzeným sklem Corning Gorilla Glass 3 a měl by být chráněn také proti “pocákání”. Respektive by se mu nemělo nic stát, pokud krapet zmokne.

motoe3motoe4motoe5

Přístroj bude pohánět čipset Qualcomm Snapdragon 200 s procesorem Cortex-A7 taktovaným na 1.2 GHz a jednojádrovým grafickým procesorem Adreno 302 taktovaným na 400 MHz. Paměti RAM zde bude dostatečných 1 GB, vnitřní úložiště Moto E nabídne sice pouze 4 GB, ale naštěstí máte možnost rozšířit tuto velikost o dalších až 32 GB pomocí microSD paměťových karet. Udržovat při životě ho bude baterie s kapacitou 1980mAh, kterou nebude možné jednoduše vyměnit. Ta by údajně měla udržet přístroj při životě bez problémů celý den.

Z konektivity nabídne Motorola Moto E Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, podporu GNSS na úrovni GPS, GLONASS a dokonce také čínské BeiDou. Samozřejmostí je podpora GSM a UMTS. Pro focení je připravený zadní fotoaparát nabízející rozlišení 5-megapixelů, kterým je možné natáčet video v 30 fps v rozlišení 854 × 480 pixelů. Pokud často posloucháte rádio, zde se dočkáte podpory FM tuneru. Motorola Moto E bude disponovat podporou dvou SIM-karet.

motoe2motoe1

Rozměry Moto E jsou 124.8 × 64.8 × 12.3mm (6.2mm na okrajích) a váha se vyšplhala na celkem vysokých 142 gramů. Můžete se těšit na možnost změny designu pomocí zadních krytů, které se již teď dají přiobjednat ke kupovanému zařízení v celkem 9 barvách. Jak již bylo řečeno, k dispozici bude Android 4.4 v poměrně syrovém stavu, ale s předinstalovanými aplikacemi navíc, například pro plynulý a bezbolestný přechod ze svého starého mobilu. Moto E se také dočká minimálně jednoho updatu, a to na verzi Androidu 4.4.3.

S levnými Androidy je většinou kříž, protože často nemají dostatečný výkon, aby jeho používání bylo bezbolestné či snad dokonce příjemné. Jestli na tom bude Motorola Moto E lépe ukáží až testy. Pokud se k nám někdy dostane, cena tohoto přístroje se stejně s největší pravděpodobností nezastaví pod 3.499 korunami, takže to zde nebude mít tak jednoduché. Během pár týdnů se bude Moto E prodávat ve více jak 40 zemích, takže uvidíme, zda se dostane i na nás.

Zdroj: Motorola (via Android Police)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *