XCOM: Enemy Unknown dostupný v Obchodě Play

Netrvalo to ani dva dny, od oznámení na oficiálním XCOM Twitter účtu, a mnohokrát oceněná hra XCOM: Enemy Unknown z roku 2012 se po dostupnosti pro iOS zařízení konečně dostala i na Android zařízení.

XCOM: Enemy Unknown je pokračovatel známé a oblíbené značky X-COM, která se proslavila hlavně druhým dílem z roku 1995 nazvaným Terror from the Deep. Jedná se o tahovou strategii, ve které se vtělíte do role velícího důstojníka, jehož úkolem bude boj proti mimozemské invazi na Zemi. Budete mít k dispozici několik vojáků, jejichž počty pro danou misi jsou dosti omezené. V boji vám budou pomáhat sami “alieni”, jejichž technologii po prozkoumání budete moci použít proti nim samotným.

xcom2xcom3

Hra je poměrně náročná na výkon, protože přece jen jde o moderní grafický engine. Musíte tak počítat s tím, že ke hraní bude potřeba trošku silnější železo. Když se ale podívám na seznam mých zařízení, tak postarší Asus Transformer Pad Infinity s Tegrou 3 podporován je, takže zřejmě nebude potřeba úplně to nejsilnější co na trhu seženete.

xcom4xcom5

Pokud máte zajištěn dostatečný výkon, musíte také počítat s tím, že XCOM: Enemy Unknown potřebuje k instalaci 3.6 GB, a taky, že cena je stanovena na cca 240 korun. Není to sice žádná láce, ale na druhou stranu, pořád je to o polovinu méně, než kolik musí za mobilní verzi zaplatit uživatelé nakousnutého jablka. Podle recenzí (alespoň právě z iOS) je kvalita portu více než slušná, takže to zřejmě stojí za to. Na druhou stranu je vtipné, že se dá verze pro PC sehnat už za necelých 200 korun. Pokud vám tedy jde o XCOM a ne o mobilní verzi, verze pro Steam vás vyjde na méně.

[appbox googleplay com.tt2kgames.xcomeu]

Zdroj: Obchod Play (via Android Police), Wikipedia

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *