OnePlus One oficiálně – 2014 flagship killer nabízí 5.5", 4×2.5 GHz, 3 GB, 64 GB za €299

Na první model od společnosti OnePlus čekalo tolik lidí, že během představení spadly servery, na kterých se nedočkaví potenciální zákazníci mohli dozvědět, co se zrovna děje. OnePlus One nabízí nabušenou výbavu za směšný peníz.

O firmě, která se prezentuje sloganem Never Settle (přeloženo jako Nikdy se nespokoj) jsme psali nedávno, když byly odhaleny specifikace jejich žhavého přístroje. Nyní je známo úplně všechno, tedy konečně i oficiální fotografie, které se ukázaly jako stejné s těmi, které před pár dny unikly do světa internetu.

08

OnePlus One se prezentuje jako dokonalý přístroj, který kromě velkého displeje a pěkného těla nabídne také nekompromisní výkon a hlavně nízkou cenu. One se začne prodávat v průběhu druhého čtvrtletí a to v Rakousku, Belgii, Dánsku, Finsku, Francii, Německu, Hong Kongu, Itálii, Nizozemí, Portugalsku, Španělsku, Švédsku, na Taiwanu, ve Velké Británii a v Americe. Cena bude nastavena podle velikosti úložiště a to na $299/€269 za 16 GB verzi a $349/€299 za verzi s 64 GB místa.

[message type=“info“ title=“Specifikace OnePlus One“]

  • čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 801 procesor, taktovaný na 2.5GHz, grafický procesor Adreno 330
  • 3GB LP-DDR3 RAM
  • 16/64GB vnitřního místa
  • 5.5″ JDI (IPS LCD) displej s rozlišením 1080p, ochrana Gorilla Glass 3
  • 13MP Sony Exmor sensor (f/2.0, blesk a 4K video), přední kamerka 5MP
  • 3100mAh baterie bez možnosti výměny
  • váha: 162g
  • rozměry: 152.9 x 75.9 x 8.9 mm
  • spodní stereo reproduktory
  • připojení: Dual-band Wi-Fi (2.4G/5G) 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, NFC, GPS/GLONASS
  • sítě: GSM 850, 900, 1800, 1900MHz – WCDMA 1/2/4/5/8 – LTE 1/3/4/7/17/38/40

[/message]

Kromě vnitřního úložiště nebudete mít k dispozici již žádnou další možnost, jak místo navýšit, protože podpora paměťových karet zde, stejně jako v Nexus zařízeních, není zastoupena. To je první nevýhoda, na kterou většinový zákazník slyší. Další drobností je absence indukčního nabíjení, i přes to, že je baterie nevyměnitelná.

0109

Ovládací prvky najdete pod displejem ve formě kapacitních tlačítek, která nejsou téměř vidět. Díky podpoře CyanogenModu budete mít možnost vypnout ovládání pomocí těchto tlačítek, čímž se vám objeví klasická spodní lišta se třemi tlačítky přímo na displeji, jako jsme na to zvyklí právě například u Nexus řady. Co je ovšem nepochopitelné, je,  že jedno z tlačítek je tlačítko Menu, místo možnosti otevření naposled spuštěných aplikací. Není to ojedinělý případ a pro mě je to naprosto nepochopitelné.

Ačkoliv je baterka nedostupná, zadní kryt si budete časem moci vyměnit za celkem slušnou plejádu zajímavých krytů z rozličných materiálů a textur. K baterce se ovšem nedostanete, ta je zapečetěná.

0304

Co se týče prodejů v České Republice, zde bych byl k oficiálnímu prodeji spíše skeptický, ale je možné, že se nějakému dobrodinci podaří si zajistit prodejní právo na českou distribuci. Cenu bych v tomto případě tipoval na hranici 11 tisíc, protože víme, jak je všechno u nás dražší než všude jinde. Nicméně bych se nebál, že by nešlo přístroj zakoupit třeba z Británie nebo Německa do devíti tisíc včetně dopravy v 64 GB verzi. Ještě k prodejům – ze začátku budou prodeje pouze na pozvánky, které získáte přes fóra a stránky OnePlus a také od budoucích uživatelů. Ti budou mít také možnost někomu poskytnout pozvánku, aby si mohl OnePlus One zakoupit.

1006

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *