Hangouts 2.1 – widget, sloučení SMS a Hangoutů a další změny

V těchto chvílích se do Obchodu Play šíří nová verze Hangouts s číslovkou 2.1. Nabízí widget, možnost sloučení zpráv SMS a Hangouts od jednoho uživatele, nový zvuk příchozí zprávy, podbarvené odchozí zprávy, vylepšenou kvalitu videa nebo možnost uložení přílohy.

Aplikace Hangouts nabídla již před několika měsíci možnost používat ji jako hlavní SMS aplikaci. Tím sice odpadla potřeba přeskakovat mezi více aplikacemi, pokud jsme chtěli odeslat SMS, ale uživatelé si stěžovali, že to ještě není ono, že je to všechno separované. Google vyslyšel tyto nářky a nabídl spojení SMS a Hangouts zpráv do jednoho vlákna. Nabízí ovšem volnou možnost rozdělení a následného složení těchto druhů komunikace.

Screenshot_2014-04-22-07-08-09Screenshot_2014-04-22-07-36-17

Odesílání pak funguje tak, že nalevo od textového okna najdete ikonu, která prozradí, zda zprávu odesíláte jako Hangouts nebo jako SMS. Přepnutí je otázkou okamžiku. Zprávy odeslané pomocí SMS poznáte podle nápisu pod zprávou. Navíc zeleně vysvícené odchozí zprávy jsou pouze pro Hangouts, takže i takto dokážete rychle rozlišit, zda byla zpráva odeslána pomocí SMS nebo Hangouts.

Funkce, která také hodně uživatelům scházela, je widget. Ten přehledně a jednoduše zobrazuje seznam konverzací a poslední odchozí/příchozí zprávu. Po kliknutí na konverzaci budete přeneseni do aplikace rovnou pod konkrétního člověka.

Pokud ještě aktualizaci nevidíte, musíte počkat. Většinou chvíli trvá, než se dostane na každého.

[appbox googleplay com.google.android.talk]

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *