HTC One (M8) oficiálně – Snapdragon 801, 5" Full HD display, dva ultrapixelové fotoaparáty a kovové tělo

Ačkoliv už nejspíš není nic, co bychom o novém HTC One (M8) nevěděli z předchozích úniků, je dobré vše vidět pěkně pohromadě a se všemi souvislostmi. Dnes se v Londýně a New Yorku nová vlajková loď firmy HTC představila oficiálně. HTC One (M8) se určitě bude chtít poprat o přední příčky v prodejnosti. A jaké zbraně k tomu využije?

To nejviditelnější je jistě displej. Ten se zvětšil o tři desetinky palce na kulatých, a v dnešních dnech velmi oblíbených pět palců. Jelikož se nedostalo na nesmyslné zvyšování jemnosti displeje a rozlišení zůstalo na 1920 × 1080 px, kleslo PPI na 440. Při pohledu na čelní stranu si také všimneme, že zmizela senzorová tlačítka. Ovládání je nyní vykonáváno pomocí ovládacích prvků přímo na displeji.

HTC_One_M8_metal_3V

Přístroj pohání výkonný čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 taktovaný na 2.3 GHz. Paměť RAM je pro tuto dobu standardních 2 GB. Vnitřní paměť si můžete vybrat mezi 16 a 32 GB a k tomu můžete přihodit až 128 GB místa na kartě microSD. Celý tento kolos bude pohánět vylepšená baterie s kapacitou 2.600 mAh, která by měla být dostatečná pro přijatelnou dobu používání. Fakt, že test na Phone Arena ukázal lepší výsledky (7h 12 minut se zapnutým displejem) než 3.000 mAh LG G2 (6h 48 minut) mluví za vše. Těšit se můžete na nejnovější Android 4.4.2 s nadstavbou Sense 6. Prodávat se bude také verze s čistým Androidem, tedy HTC One (M8) Google Play Edition. Rozměry telefonu jsou 146.36 x 70.6 x 9.35 mm a váha se zastavila na úctyhodných 160 gramech. Ano, pryč jsou ty doby, kdy každý chtěl malý a lehký telefon, teď je moderní dělat telefony velké a těžké a ‚nikomu to nevadí‘. Pokud jste si nedávno nechali skrouhnout SIMku na velikost mikro, do tohoto přístroje budete potřebovat rovnou verzi nano.

Z konektivity nabídne HTC One (M8) snad vše na co si vzpomenete. Rychlé i pomalé datové přenosy jsou samozřejmostí a to včetně LTE. Čeká na vás také Bluetooth ve verzi 4.0, Wi-Fi IEEE 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5 GHz), DLNA, micro USB s podporou MHL, digitální kompas a GNSS s podporou GPS i GLONASS. Senzory najdete v telefonu všechny myslitelné, tedy natočení, světelný, přiblížení, barometr i gyroskop.

HTC_One_M8_03HTC_One_M8_11

Lákadlem viditelným na první pohled je, kromě kovového broušeného těla, také dvojice kamer, které se drží zavedeného rozlišení v Ultra Pixelech. Ty sice nabízejí rozlišení pouze 4 MP, zato se dočkáte lepších výsledků při focení a kvalitnějších fotografií. Dvojice kamer zvládne to, že můžete přeostřit fotografii poté, co byla zachycena a můžete dělat i další zajímavé tuningy fotografií po jejich pořízení. Například rozpití pozadí, zatímco objekt zájmu si vhodně zaostříte. Pokud by vám nestačily 4 MP, které zadní fotoaparáty nabízejí, můžete zkusit kamerku přední, která sice nebude dělat tak kvalitní snímky, ale zato v rozlišení 5 MP.

HTC One (M8) nabízí možnost zamčení a odemčení přístroje pomocí poklepání po displeji, případně probuzení telefonu po jeho ‚pohlazení‘ – přejetím prstem po displeji. Pokud vám někdo zavolá, nemusíte hovor ani přijímat, stačí ho přiložit k uchu a hovor se spojí automaticky.

Co se týče zvuku, přední reproduktory měly nejspíš úspěch, protože se vracejí se vší parádou a ještě navíc přinášejí 25% zvýšení hlasitosti oproti modelu HTC One (M7/2013). Další zajímavostí je možnost zapnutí Extreme Power Save Mode, díky kterému byste se mohli s telefonem dostat až na výdrž 14 dnů, ovšem za cenu, že z vašeho téměř dvacetitisícového miláčka se stane stará pět-jedna-desítka. Pro milovníky ovládání spotřebičů pomocí infračervených paprsků je v telefonu nachystán IrDA port, který hravě přepne program nebo vypne set-top box.

HTC_One_M8_gold_3VHTC_One_M8_silver_3V

Poslední a zásadní informací je dostupnost a cena. Co se týče dostupnosti, tak to u nás bude nejspíš v řádu týdnů a cena je známá minimálně ta americká. Za standardní verzi to bude $599 a za verzi GPE ještě o něco víc, konkrétně $699. Podtrženo sečteno to bude nějakých 16 tisíc za verzi se Sense 6 a verze Google Play Edition se u nás pravděpodobně vůbec prodávat nebude, ale pokud ano, tak 18 tisíc bude ta hranice, kde se asi zastaví šifra na cenovce.

Zdroj: Android Police, Phone Arena, HTC

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *