Smash hit – zasáhni a pokračuj

V poslední době se mi do rukou dostává čím dál více na vlas stejných nebo okopírovaných herních titulů. Indie Android scéna je nekonečným příběhem, kde se může uplatnit celá plejáda nových i zavedených vývojářů, tak proč se nepokusí o něco alespoň trochu originálního?

Prohlížel jsem nabídku obchodu Google Play a zaujal mě název Smash hit – něco ve smyslu zasáhni to, dej tomu atd. Aplikace má necelých 40 Mb a není nikterak náročná. Po otevření se nemusíte trápit četnými reklamními spoty na další hry od neznámých výrobců. Po stisknutí Play vstoupíte do nádherného virtuálního světa. Vše se hýbe v pravidelných intervalech a displej proplouvá atypickým prostředím. Vstup je spíše podobný průletu naprogramovanou hi-tech továrnou, ale to nemění nic na věci, že jde o nádherně vyobrazený svět. Při prvním pokusu jsem toho moc nezvládl a skončil tak rychle, jako jsem začal.

unnamed_3_

Hra Smash hit vyžaduje naprostou koncentraci, v cestě se vám hromadí překážky a na jejich rozbití zase potřebujete kovové kuličky. Těch máte omezené množství a jediný způsob, jak můžete svůj repertoár vrhačských koulí navýšit, je přes sestřelení modrého kužele, který se tu a tam objeví. Pro lepší zážitek z průletu je hra synchronizována s hudebním a zvukovým doprovodem. Vychutnejte si sklorozbíjející mechaniku ve více než 50 levelech. Dobrodružná výprava nabízí celkem 11 graficky odlišných světů. Musím pochválit fyziku a grafické zpracování. I přes to, že jde o nevýrazný titul s obyčejným nápadem, který rovněž není úplně nový, jedná se o zdařilé dílo.

unnamed_1_ (1)

Jediným zádrhelem je snad absence ukládání poslední pozice. Hra tedy podsouvá hráči tuto možnost zálohy, ale pouze při nákupu prémiového čehosi. Pro standardní hráče máme špatnou zprávu, jakmile vám dojdou míčky, začínáte úplně znovu. Tohle bych vývojářům vytknul. Když už chtěli na svém díle něco z kapes zákazníků vytáhnout, mohli vytvořit prémiové rozšíření a nechat třeba dva světy o 20 levelech zdarma. Normální hráč neplatič se tak začne po nějaké chvíli nudit, na druhou stranu je to výzva se dostat do dalších levelů na jeden tah. Dosažené skóre lze porovnávat s přáteli.

[appbox googleplay com.mediocre.smashhit]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *