Po dvou letech společnost Google odkrývá svůj patent

Společnost Google je v neustálé aktivitě. Zkoumá, bádá, vylepšuje a přináší nové trendy, které následně ovlivňují celý svět a to nejen ve virtuální sféře. Horkou novinkou se stal patent na kontextové menu v podobě koláče. Budoucí verze Androidů jsou tedy žhavými kandidáty na radikální změnu. Kdy přesně přijde nové menu nikdo neví, společnost google se k tomu zatím nevyjádřila. Nutno podotknout, že se o žádnou významnou revoluci nekoná. Menu na podobném principu vyzkoušel již Samsung se svými modely s perem S Pen s integrovanou funkcí Air command.

google-radial-menu-640x752

Pojďme se však podívat na koláčové menu od společnosti Google z bližší perspektivy. To funguje na velice jednoduchém principu pohybu dvou prstů. Jeden z nich je napevno přiložený k jednomu bodu a druhý prst zkoumá jednotlivé úrovně nabídky. Jde o podobný systém jako u funkce pinch-to-zoom.

Velkou zajímavostí je fakt, že patent byl podaný na patentovém úřadu US Patent and Trademark Office v letech 2012 a od té doby ležel u dna. Teprve až po dvou letech se Gogole rozhodl tuto skutečnost zveřejnit a oznámit ji širší veřejnosti. Otázkou však zůstává, jestli bude koláčové menu použito i v praxi nebo se nikdy nedočká své slávy.

Zdroj: phandroid

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *