Google Drive zlevňuje – 100 GB za necelé 2 dolary

Společnost Google se ve virtuálním segmentu chová jako ryba ve vodě. Před konkurencí je vždy o krok napřed, a pokud vycítí sebemenší záchvěv pod svou stoličkou, okamžitě vyrukuje s řešením.  Google mimo jiné nabízí i štědrý úložný prostor pod označením Google Drive. Ten v rámci cloudové služby poskytuje 15GB úložiště, a to naprosto zdarma.

drive_blog_pricing2

Google Drive je zaměřen i na náročnější uživatele, kteří hledají větší prostor. 100GB úložiště bylo ještě donedávna nabízeno za 4.99 $ měsíčně. V porovnání s konkurencí jde o nejvýhodnější cenu na trhu. Společnost Google však zasekává svůj drápek ještě hlouběji a své ceny se rozhodla snížit. Snad nejde jen o promyšlený marketingový tah, který má nalákat více zákazníků, a následně služba opětovně podraží. Podle našeho názoru něco podobného společnost Google nemá zapotřebí, takže se můžeme těšit z dlouhodobě příznivé nabídky.

Aktuálně se úložný prostor o velikosti 100 GB pronajímá za 1.99 $ měsíčně. Rapidní zlevnění se objevuje i u dalších nabídek. 1 TB dat stojí pouhých 9.99 $. Dříve stál 49.99 $. Senzační zpráva pro uživatele s potřebou ukládat fotografie a videa v plném rozlišení a naprosto drtivá novinka pro konkurenci.

[appbox googleplay com.google.android.apps.docs]

Zdroj: googleblog

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *