Míří Flappy Bird zpátky do Obchodu Play?

Extrémní boom, který nedávno zažil vývojář z Vietnamu, potažmo jeho hra nazvaná Flappy Bird, se možná bude znovu opakovat. Jak uvedl Dong Nguyen pro Rolling Stone Magazine, uvažuje o návratu nervydrásající jednoduché hříčky zpět do Obchodu Play (a taky na iTunes).

Důvodů, proč vůbec Dong hru z obchodů stáhl v první řade, se vyrojilo nespočet. Sám vývojář tvrdil, že byla popularita jeho dítka tak velká, že se s tím nemohl srovnat. Možná ho vyděsilo, že najednou začal vydělávat nehorázné sumy (konkrétně $50.000 denně za reklamu) a nevěděl co s takovými částkami dělat. Možné je také to, že se Nintendu nelíbilo, že po trubkách z Flappy Birda poskakoval už Mario. A nebo možná měl někdo výhradní práva na koncept hry jako takové. Otázek je hodně, odpovědí poskrovnu.

12365069663_c0027120d0_b

Pokud se vám nepovedlo si hru uchovat v zařízení, koupit ji za nesmyslnou cenu společně s „novým použitým“ telefonem či ji vyškrabat na asi miliónu míst na internetu, nyní se pro vás zřejmě blýská na lepší časy. Možná, že si Nguyen chce koupit pozemek vedle nového sídla Leonarda DiCapria a na to je potřeba, aby Flappy Bird ještě pár dní po $50.000 přinesl. Možná reklama vynesla tolik, že si mohl dovolit od Nintenda jeho trubky koupit. A možná, že i původní vlastník práv na takto jednoduchou hříčku se nechal vyplatit.

Vše je, zdá se, nakloněno tomu, aby si Flappy Bird dohopsal pro dalších několik desítek tisíc dolarů do Androidích a Applích obchodů.

Zdroj: Phone Arena, Foto: Desiree Catani @Flickr

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *