Ball vs. Zombie – ubraňte se mrtvým

Zombie hry jsou celosvětově velmi vyhledávanými gameskami, které přináší senzační zábavu a odtrhnutí od reality, tedy alespoň co se týče herního světa. Už jsme se mohli setkat s nejrůznějšími pomůckami a zbraněmi, kterými kácíme jednoho chodce za druhým. V minulosti šlo o střelné zbraně s hi-tech podtextem nebo trhaviny, tentokrát to bude úplně jinak. Jediným vaším pomocníkem se stane kutálející se míč.

Hra je řešena z pohledu ptačí perspektivy, kdy se pod vámi rozprostírá malebná krajinka s několika cestičkami. Všechny vedou ke středu se symbolem srdce. Je tedy více než jasné, že vy stanete v centru dění pouze se svou odvahou a kuráží. Zombie se ihned po odstartování hry začnou objevovat na všech cestách. Rychlost jednotlivých nemrtvých je odvozena od jejich barvy.

1

Červené jsou nejpomalejší a žluté zase nejrychlejší. Za každou cenu jim musíte zabránit vniknout ke středu. Vaším jediným pomocníkem se stává koule. Krvavý masakr může začít.

Koule se ovládá za pomocí pohybového senzoru, stačí, když budete naklánět telefon. Vývojáři s československého studia Playito nezapomínají ani na setrvačnost, dočkáte se tedy velmi realistického ovládání, kde je zapotřebí trochu předpovídat. Nemyslete si, že to budete mít až tak jednoduché. V cestě vám budou stát různé překážky a stromy, které kouli úplně zastaví. Ztráta času může být ve vypjatých chvílích osudná. Dokonce i přípis bodů je velmi propracovaný.

11

Výše zisku závisí na tom, jakou rychlostí a v jakém místě zombii rozmáčknete. Jsou zde připraveny tři graficky dobře provedené mapy. Na některých se překážky vysouvají a v dalších se nacházejí místa s bonusem k rychlosti. Po zombiích na displeji zůstává velké množství krve, což uvítají fanoušci brutálnějších her. Systém hry funguje na principu tower defense, což znamená, že nepřátelé chodí po časových úsecích ve vlnách. Nejdůležitější je zombíky srovnat se zemí v co nejkratším čase.

111

V opačném případě jednotlivá kola nezvládnete. Na samém počátku hry je vše jednoduché, s přibývajícími koly se už zapotíte. Vlny nepřátel si můžete přivolávat dle svého uvážení, pokud využijete této možnosti s předstihem, získáte bonus. Na závěr musíme pochválit dramatickou hudbu i zvukové efekty čvachtajícího masa a drcení kostí. Hra se na Google Play nachází za necelé jedno euro.

 

[appbox googleplay  com.playito.ballvszombies&hl=en]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *