Rozmazané i ostré foto Nexusu 5 přiživuje očekávání (navíc vše co je zatím o Nexusu 5 známo)

Představení nejnovějšího syrového Google telefonu Nexus 5 si díky mnoha dílům skládanky tvořených z dohadů, domněnek a ne/ověřených informací naplánovali jeho příznivci na zítřek, maximálně pátek. K tomu bude samozřejmě představena také nová verze systému Android s číslovkou 4.4 a kódovým označením KitKat.

Protože informací je poskrovnu – známe zatím pouze velikost displeje, jeho rozlišení, použitý procesor, grafickou paměť, velikost RAM, záření SAR, kvalitu a rozlišení obou fotoaparátů, velikost použité baterie, nabízené barvy, přesné rozměry, integrované senzory, množství vnitřní paměti a možná také cenu v Google obchodech – je potřeba se neustále pídit po novinkách kolujících kolem nejnovějšího Nexusu 5.

Nejnovější foto je špatně zaostřené a ukazuje telefon položený na krabici. Podobná fotka unikla už v průběhu října, pouze telefon byl bílý, ale stále se jedná o stejnou modrou barvu krabice a stejně vypadající telefon. Kromě toho se na světlo světa podívaly také fotografie z Taiwanu, kde telefon prodělával testy v NCC. Ta vyobrazuje velmi detailní pohled na přístroj, který stejně uvidíme značně detailně již za pár dní. Pokud se ale také nemůžete dočkat, jistě vám přijdou k duhu (najdete níže).

Nexus-5-unboxed-image (1)nexusae0_unnamed-130

Pokud vám nějakým nedopatřením unikly informace o zanedlouho představeném modelu Nexus 5 s nainstalovanou lámanou oplatkou KitKat, níže najdete kompletní seznam, který se od finální podoby bude pravděpodobně lišit jen velmi nepatrně:

  • Displej: 4.95″ Full HD, 442 ppi
  • Rozměry: 137.84 mm x 69.17 mm x 8.59mm
  • CPU: čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 800 @2.3GHz (MSM8974)
  • GPU: Adreno 330
  • RAM: 2GB
  • Vnitřní paměť: 16GB/32GB
  • Zadní fotoaparát: 8MP OIS se senzorem od Sony
  • Přední fotoaparát: 1.3MP
  • Senzory: akcelerometr, magnetometr, gyroskop, přiblížení, světelný, barometr, natočení
  • Baterie: Li-Pol s kapacitou 2300mAh s možností bezdrátového (indukčního) nabíjení
  • SAR: 0.478 W/kg

Nakousli jsme také cenu. Ta by se měla v Obchodě Play zastavit na částce $349, což je cena, která nás vůbec nemusí zajímat. Pro nás bude směrodatnější částka 459€, která se objevila v Nizozemském eshopu BelSimpel. Tato částka v přepočtu dělá necelých 12 tisíc a myslím, že mírně nad touto hranicí se bude cena pohybovat i u nás.

Nexus-5-21Nexus-5-4

Pokud se nepletly zástupy teoretiků předpovídající představení Nexusu 5 na 31. října nebo 1. listopadu, nebudeme už čekat dlouho a dočkáme se představení a údajně téměř okamžitého spuštění prodeje po celém světě.

Zdroj: VR-Zone, Phone Arena, Droid Life, Dotekománie

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *