Motorola představila zajímavý projekt skládacího smartphonu na míru

Mobilní telefony a tablety se vyvíjejí podle jednoduchého vzorce, kterým je přímá úměrnost. Zvětšuje se displej, paměť a zrychluje se procesor. Výrobci často cílí na to, aby jejich výrobek dosahoval co nejvyšších číselných hodnot. Motorola nyní představila zajímavý koncept, který by mohl znamenat revoluci ve způsobu prodeje smartphonů.

Před představením výrobku této americké společnosti, která je nyní majetkem Googlu, se spekulovalo o tom, že bude Moto X smartphone, který bude možno upravit na míru. Tato skutečnost se tak úplně nevyplnila. Nyní to však vypadá, že se s přístrojem na míru opravdu setkáme.

Motorola-Ara1

Motorola představila projekt s názvem Ara. Jedná se v podstatě o jakousi skládačku, kterou si sám uživatel navolí hned z několika dílů. Bude tedy možno sestavit přístroj velmi individuálně a stane se tak atraktivnějším a hlavně bude možno stlačit cenu co nejníže.

V následujících měsících bude prý vypuštěn MDK (Module Developer’s Kit). Díky tomu budou moci třetí strany začít vytvářet moduly, jež se budou vkládat do rámu telefonu.

Motorola-Ara

Pokud máte k této problematice co říci, můžete. Motorola nabízí spojení emailem, kam je možno zasílat své nápady. Na vývoji tato americká společnost spolupracuje s Davem Hackensem, který před nedávnem představil obdobný koncept. Ten se nazývá Phonebloks.

Nám tento koncept přijde poměrně zajímavý. Co na něj říkáte vy?

Zdroj: PhoneArena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *