Android se objeví v palubních systémech automobilek Kia a Hyundai

S operačním systémem Android se poslední dobou setkáváme čím dál častěji. Najdeme ho samozřejmě v telefonech a tabletech a obdobných zařízeních. Nyní však expandoval i do palubních systémů automobilek Hyundai a Kia. 

Nový multimediální systém, který budou tyto jihokorejské automobilky nabízet ve svých automobilech, se nazývá AVN. Tato zkratka je poměrně prostořeká, znamená totiž audio, video, navigation.

Prvními modely, které dostanou tento systém do vínku, budou nové modely Hyundai Genesis a Kia Soul, jež přijdou na trh v průběhu letošního roku. Palubní systém bude v budoucnu dostupný pro celé portfolio modelů značky. Někde bude Android předinstalován a někde bude nabídnut upgrade.

Kia-Soul

Tento systém umožní uživateli jednoduše spárovat smartphone či tablet s Androidem se svým automobilem. Měl by být též přístup k unikátním aplikacím, které budou speciálně uzpůsobeny takovémuto systému.

Dále se dokonce mluví o možnosti ovládat automobil dálkově přes Wi-Fi. Tato vlastnost však bohužel není blíže specifikována.

Uvidíme tedy, jak tento systém bude vypadat a především jak bude fungovat.

Zdroj: AndroidAuthority.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *