Piper je skvělý bezpečnostní systém s Androidem

Zařízení s Androidem prorostly již téměř do všech vrstev a to dokonce i do bezpečnosti. Bezpečnostní zařízení s Androidem je nyní již dostupné pro každého. Účelem je mít vždy vše pod kontrolou, jedině tak lze mít jistotu, že je váš majetek v bezpečí. Dnes si představíme monitorovací zařízení do domácnosti, které zatím nemá obdoby, na trhu je teprve chvíli a už nyní bortí Android obchody.

Piper je konečně zařízení, které se postará o správu vaší domácnosti až budete mimo domov. Jedná se o přístroj skladných rozměrů, který je napěchován různými senzory. Hlavním z nich je kamera, která snímá úhel 180°. Můžete s ní sledovat svoji domácnost ať už jste kdekoliv. Piper je vybaven Wifi a obraz se přenáší přímo na telefon, kde kamera funguje jako rybí oko.

piper_photo_01

Přístroj je vhodný jako ochrana proti zlodějům, ale také je vhodný pro pozorování domácích mazlíčků nebo dětí, které můžete mít neustále pod kontrolou. Součástí je i infračervený senzor, který vám umožní noční monitorování. Pokud byste zaznamenali přítomnost zlodějů, tak můžete na dálku aktivovat sirénu o hlučnosti 105dB. Ačkoliv je nutné mít Piper v zásuvce, tak je pro všechny případy i vybaven baterií.

nexusae0_piperphone_thumb

Přístroj obsahuje také teploměr, mikrofon i reproduktor. Dále obsahuje akcelerometr a Z-Wave kontrolu, která vám pomůže s ovládáním domácnosti. Pokud tedy máte doma jakékoliv přístroje, které lze ovládat přes LAN, tak je můžete ovládat odkudkoliv právě přes Piper. Kromě Wifi používá Piper také 3G SIM kartu.

nexusae0_20130825101410-Black-Piper-4V základní verzi je Piper dostupný za 209 dolarů, tedy cca 4000kč, ale nabízí se i různé další varianty pro bezpečnost. Třeba set Piperů pro zabezpečení celé domácnosti lze zakoupit již za cenu 599 dolarů. Kompletní ceník a možnosti těchto zařízení lze sledovat na oficiálních stránkách, kde je také uvedeno, jak Piper trhá překonává rekordy v počtu prodaných kusů. Kromě Androidů je Piper kompatibilní i s iOS.

Zdroj: Indiegogo

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *