První nečekaná mobilní pevná linka od Samsungu

Samsung Galaxy S4 se na celosvětovém trhu objevil před necelým půl rokem. Tento model pyšnící se motivem vlajkové lodi není až tak úplně bez závad. V Německu se objevily první stížnosti na potíže s bateriemi. Během několika týdnů narostl počet stěžujících na několik set uživatelů. A to samozřejmě nemůže zůstat bez našeho povšimnutí. Problémy se týkají rychle se vybíjejících baterií a neschopnosti se v nabitém stavu udržet. Jde o velice nepříjemnou záležitost, kterou prozatím řeší jen neustálé připojení do sítě, což však není ideální náprava. Samsungu Galaxy S4 by se mohlo říkat první mobilní pevná linka bez varování.

To ale  není vše, některé z baterií mají jako bonus tendenci se opticky zvětšovat – tzv. napuchnou. Podle odborníků na tuto technologii je zde nebezpečné riziko výbuchu, které by mohlo být i zdraví ohrožující. První zmínky o tomto nepříjemném problému vzešly z německé internetové stránky MobiFlip, která se odvolává na věrohodný zdroj z mobilního sektoru. O tom, že tento problém není jen ojedinělým případem, svědčí i 30 % ohlášených závad. Operátoři tuto komplikaci mapují a musí řešit ohromný počet reklamací.

Batéria-Galaxy-S4-550x198

Je pravdou, že baterie se opotřebovává a její životnost se postupem času snižuje. Tyto půl roku od zakoupení přístroje signalizují výrobní chybu. Samsung se teď horlivě snaží odhalit prozatím skrytou chybu. Nad tímto problémem visí otázka, jestli se k tomu společnost Samsung postaví čelem a uzná chybu s následnou kompenzací pro všechny poškozené zákazníky. Nutno podotknout, že chyba s bateriemi se v této společnosti neobjevila poprvé. Dokonce i další firmy jako Sony nebo Apple zaznamenaly obdobné potíže, ale ne ve smartphonech. Samsung nadále uvádí, že se tyto problémy objevují jen v Německu. Na portále androidbeat.com se nachází příspěvek oznamující stejnou závadu ohlášenou ze Slovenska. Pokud jste zaregistrovali i vy problém, dejte vědět.

Zdroj: androidbeat.comsammobile.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *