NIX color senzor: Zjistěte barevný kód díky novému gadgetu

Jistě se vám již mnohokrát stalo, že jste narazili na barvu, která vás uchvátila. Možná, že to byla barva, ve které byste chtěli vidět svůj vůz, nebo třeba byste touhle barvou chtěli nakreslit nový obrázek v grafickém editoru. Ať už je důvod jakýkoliv, tak nyní se možnost zjišťování barev výrazně rozšířila a to díky mladému vývojářskému týmu, který udělal gadget pro zjištění barvy a jejího kódu.

NIX je senzor ve formě diamantu, který slouží k rozpoznávání barev. Na tomto senzoru je unikátní téměř vše, především to, že komunikuje pouze s Android telefony. Díky NIX můžete zjistit barvu čehokoliv. Nejde ani tak o samotnou barvu, jako o barevný kód, který je zobrazený okamžitě po naskenování barvy.

1378925442

Tento drobný přístroj má podobu černého diamantu, který má na svém konci citlivý senzor. Tento senzor je světelný. Pro použití stačí NIX přiložit na jakýkoliv objekt a stisknout. Stisknutím povrchu dojde k zahájení skenu, který je velmi rychlý. Je třeba jen zmínit, že společně se skenem barev se do telefonu musí nainstalovat aplikace, která s ním bude přes Bluetooth komunikovat.

Nix-Color-Identifier

NIX disponuje mnoha funkcemi a jednou z nich je dokonce i ukládání barev. Jestliže potřebujete zjistit barevný kód z více objektů, tak můžete v kuse skenovat a NIX si bude barvy ukládat do paměti. Tento malý přístroj ocení především grafici, kteří potřebují rychle zjišťovat velké množství barev na různých objektech. Objektem pro skenování může být jakýkoliv povrch, od listu papíru až po ruku, ovoce, květinu a cokoliv dalšího.

nix-color-sensor

Jedinou smutnou zprávou je to, že mladý vývojářský tým zatím nemá peníze na sériovou výrobu a tak zatím shání sponzory, přispět můžete i vy a urychlit tak jeho cestu na trh. Očekává se, že bychom měli vidět NIX v Android obchodech už začátkem roku 2014, tak se můžeme nechat překvapit.

Zdroj: androidpolice

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *