Aplikace Hangouts dostává aktualizaci a konečně uvidíte kdo je online

Aplikace Hangouts, která nahradila oblíbený GTalk, se od začátku potýkala s velkou nespokojeností u uživatelů. Za vše mluví hodnocení, které je jen těsně na třemi hvězdami, což je vážně málo. Google se teď pokusí mínění uživatelů změnit pomocí aktualizace.

Jednou z nejpropíranějších věcí u Hangouts byla jistě nemožnost zjistit zda je určitý kontakt online nebo ne. Ve webové verzi na Gmailu nebo Google+ se dostupnost dozvíte díky nepatrné zelené lince, která je pod každou fotkou uživatele, který je online. Proč něco takového nebylo také v mobilní verzi je otázkou, ale ani několik měsíců od uvedení se nic nezměnilo. Až doteď.

Systém viditelnosti online statusu u jednotlivých uživatelů je sice v nové verzi Hangouts 1.2 zahrnut, ale jaksi polovičatě. Status se dozvíte, pokud chcete zahájit nový hangout, ale u těch, které máte mezi posledními aktivními se to nedozvíte. Naprosto tomu nerozumím a tento update je tím pádem značně nekompletní. Hodně lidí argumentovalo tím, že přece není potřeba vidět kdo je online nebo ne, když mu něco chci napsat, tak mu to napíšu a hotovo. Jenže občas potřebujete odpověď hned a když nevíte jestli je onen kontakt online, tak místo toho musíte zvolit SMS nebo volání. Je to zbytečné. Nyní, když budete chtít komunikovat s někým, s kým komunikujete často, a máte ho tedy mezi posledními hangouty, musíte kliknout na plusko vpravo nahoře, nebo posunout obrazovku doprava…ale pozor, musíte chytit pravý okraj a ten přetáhnout přes poslední hangouty, jinak nějakou komunikaci vymažete.

2013-09-26 09.40.002013-09-26 10.01.37

Novinkou je u verze 1.2 také seřazení kontaktů. To je rozděleno na matici šesti nejpoužívanějších kontaktů, pod tím je seznam všech kontaktů na Hangoutu, pod tím navrhovaní lidé z Google+ a úplně nakonec všechny ostatní kontakty co máte v telefonu (na Google účtu). Nově také můžete skrýt nějaký kontakt mezi všemi vašimi hangouty. To uděláte jednoduše tak, že na něm dlouze podržíte prst a zvolíte Skrýt kontakt. Jak ho ovšem dostat zpátky se už nikde nepíše a mně se to prostě nepodařilo. Jako většina věcí, i toto je uděláno polovičatě.

Hangouts 1.2 přináší dobré změny, ale všechny jsou udělány tak nějak neúplně. Možnost vidět kdo je online je parádní, ale proč je to jen u nového hangoutu mi nedává smysl. Skrývání kontaktů je taky super, ale jednoho člověka, se kterým si píšu často, už neuvidím jestli je online nebo ne, protože jsem ho pokusně skryl v seznamu a teď nevím jak ho tam dostat zpět. Chce to ještě hodně práce, milý Google.

Pokud vám Obchod Play ještě aktualizaci nenabízí, můžete si ji stáhnout sami z tohoto odkazu.

[appbox googleplay com.google.android.talk]

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *