Shazam – aplikace, která vám pomůže dohledat písničku, když neznáte její název

Určitě se Vám to již také stalo – v rádiu či kdekoli jinde jste zaslechli nějakou pěknou písničku, kterou byste si později rádi pustili znovu, stáhli si ji či si ji dokonce chtěli zakoupit, ale bohužel, neznáte její název. Tomu je však konec, aplikace Shazam vám totiž s odhalením názvu skladby pomůže.

Fungování programu je navíc velmi jednoduché – stačí jej spustit (k dispozici je i widget na plochu) a stisknutím jednoho jediného tlačítka nahrát několikavteřinový úsek z dané písničky. Program si tento úsek nahraje prostřednictvím mikrofonu v telefonu, odešle jej na server, kde jej porovná s obrovskou databází, a pokud nalezne shodu, odešle zpět do telefonu název skladby i údaj, od koho tato skladba pochází.

Kromě názvu skladby a kapely či zpěváka aplikace zobrazí také přebal alba, ze kterého skladba pochází a nabídne i několik dalších možností. Mezi ty patří např. možnost sdílet informace o skladbě se svými přáteli na sociálních sítích, podívat se na klip na YouTube, zjistit si informace o nejbližších koncertech nebo zobrazení kompletní diskografie.

Aplikace si pamatuje výsledky vyhledávání u několika posledních skladeb, takže se k nim můžete později kdykoli vrátit. Program je možné využít, i když nemáte aktuálně připojení k internetu, nahraný vzorek je totiž možné uložit na později a vyhodnotit jej ve chvíli, kdy se k internetu můžete připojit.

Program nabízí i několik dalších funkcí, např. zobrazení žebříčku nejčastěji vyhledávaných skladeb nebo připojení k jakési vlastní sociální síti, ty už však nebudou pro českého uživatele až tak důležité. Pro náročnější uživatele je navíc připravena i placená verze aplikace, která přináší některé další funkce.

http://youtu.be/BJzCyaE6eKQ

Aplikaci je možné zdarma stahovat z Google Play, dostanete se k ní však i prostřednictvím přiloženého QR kódu.

[qr]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.shazam.android[/qr]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *