Kogan Agora: 5" displej a čtyř-jádrový procesor za méně než 5000 korun

Značka Kogan je pro většinu z nás poměrně neznámá. Jedná se o australskou technologickou společnost, která vyrábí například televize. Letos se pustila do nejrychleji se rozvíjejícího segmentu, kterým jsou smartphony. Dovolujeme si vám tedy představit nové zařízení s názvem Kogan Agora.

Tento smartphone nese 5“ IPS panel s rozlišením HD 720p. Co se výkonu týče, postará se o něj čip z dílny Mediatek MT6589 s taktem 1,2 GHz na každé ze čtyř jader, ta jsou postavena na architektuře Cortex-A7. Sekunduje mu operační paměť RAM velikosti 1 GB.

Interní kapacita tohoto krasavce není nikterak převratná, činí 4 GB, samozřejmostí však je doplnit je o microSD kartu do velikosti až 32 GB. Další slot, s nímž se v těle tohoto kousku setkáme, bude ten, jenž pojme dvojici SIM karet.

Co se operačního systému týká, samozřejmě jde o Android, v tomto případě ve verzi 4.2.2 Jelly Bean. Při pohledu na optiku zjistíme, že se na zádech přístroje skrývá 8 megapixelový snímač. Vpředu pak najdeme 2 Mpx.

koganagora

Konektivita tohoto krasavce je naprosto standardní. Nabídne podporu sítí 3G, Wi-Fi a Bluetooth 4.0. O dostatek energie se stará akumulátor s kapacitou 2000 mAh.

Tento kousek bude údajně stát 189 dolarů, což je za takovouto nálož výbavy poměrně slušná cena. Do prodeje by se měl dostat již 3. října a není vyloučené, že se s ním setkáme i na našem trhu.

Zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *