Android 4.4 Kitkat pravděpodobně přijde s podporou 64 bitových procesorů

Apple jako první představil smartphone se 64 bitovým procesorem. Podle unikajících informací to však vypadá, že na trhu nezůstane sám a brzy se setkáme s 64 bitovými procesory i na zařízeních s Androidem.

Již nadcházející verze Androidu, kterou je 4.4 Kitkat, by měla podporovat 64 bitové procesory. Tuto skutečnost dokládá uniklý snímek z vývojářské konference Intelu, kde promluvil i sám Sundar Pihcai. Na této konferenci se řešila mimo jiné spolupráce Intelu s Googlem.

Jedním z bodů bylo nasazení 64 bitových procesorů společně s Androidem. Intel je na toto připraven, již vyvinul čip Bay Trail Atom, který je certifikovaný jako 64 bit. Čeká se tedy jen na Google a jeho podporu.

64-bit-intel-chips-android-1

Intel však není jediným výrobcem, který přijde s podporou takové technologie. Samsung potvrdil, že jeho budoucí smartphony ponesou 64 bitový procesor jeho vlastní výroby. Největší producent mobilních čipů světa ARM samozřejmě také nezaspal a oznámil, že připravuje novou generaci mobilních čipů, která 64 bitů zvládne.

O tom, že takové procesory zanedlouho přijdou ve velkém, není pochyb. Konkurenční boj je totiž neúprosný. O tom všem bychom se měli přesvědčit již 14. října, kdy by měla být odhalena nová generace Androidu 4.4 Kitkat spolu s novým Nexusem 5.

Zdroj: Androidauthotity.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *