LG Optimus L1 II: pohledný prcek za pár kaček

Jihokorejské LG loni představilo svou designovou řadu L, která se těšila nemalé úspěšnosti. V řadách této série jsme mohli najít modely L3, L5, L7 a L9. Všechny kousky, vyjímaje „eldevítky“, se letos dočkali svých pokračovatelů. Nyní Jihokorejci představili nejmenší kousek řady L. Nový model si říká L1 II a pochopitelně se jedná o nejhůře vybavený smartphone z řady. A jaký vlastně je?

Přední stranu obsazuje poměrně malý displej o velikosti 3“ s rozlišením 320 x 240 pixelů. O pohon přístroje se stará procesor Qualcomm Snapdragon s taktem 1 GHz. Sekunduje mu operační paměť RAM o velikosti 512 MB.

Na zádech přístroje nalezneme fotoaparát se slabým rozlišením 2 megapixely. Interní kapacita činí 4 GB, samozřejmostí je možnost rozšířit tento prostor o microSD kartu a to až do velikosti 32 MB. Konektivita, se kterou L1 II přichází, je naprosto standardní. Na palubě se setkáme s Bluetooth 3.0, GPS, Wi-Fi standardu 802.22 b/g/n a podporou sítí HSPDA, jež dovolí přenosovou rychlost až 7,2 megabitů za sekundu.

medium01

Co se systému týká, můžeme se těšit na Android v postarší verzi 4.1.2 Jelly Bean, pro potřeby telefonu ale bohatě postačí. Dalším naprosto dostačujícím parametrem je kapacita akumulátoru, která činí 1540 mAh, a tak je pro tento smartphone tak akorát.

Od svých starších a vybavenějších bratříčků si tento kousek propůjčuje i některé softwarové vychytávky. Jmenovitě se bavíme o aplikaci QuickMemo, která umožňuje psát rychlé poznámky, dále se pak můžeme těšit na Cheese Shutter, který umožní focení pomocí hlasových příkazů.

medium05

Prozatím nám není známo, kolik bude tento krasavec stát. Můžeme zatím alespoň hrubě odhadovat a domnívat se, že se jeho cena bude pohybovat okolo tří tisíc korun. Prozatím není ani jisté, že se podívá mimo svou domovinu, tato skutečnost má ale velkou pravděpodobnost.

Zdroj: gsmarena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *