Samsung Gear: revoluce v oblasti Android hodinek

Hodinky s Androidem jistě už všichni známe. Několikrát zde byly představeny modely, jako jsou Sony SmartWatch a další. Zdá se ovšem, že tento trend zažívá revoluci. U nás tyto hodinky nejsou příliš vidět, ale ve světě získávají svůj ohlas. K jejich výrobě přistoupili i výrobci jako LG a Samsung, od kterého si dnes představíme nový přírůstek.

Hodinky s Androidem byly zpočátku senzací, která ovšem uživatele příliš neohromila, a to z důvodu omezeného množství funkcí. Doposud sloužily Android hodinky pouze jako rozšíření pro chytrý telefon, mohli jsme na nich sledovat nové textové zprávy, hovory, notifikace ze sociálních sítí a také čas.

22-uuu

Podle uniklých informací ze Samsungu to ovšem vypadá, že by se mohla objevit nová generace Android hodinek, která přinese, kromě skvělého vzhledu, také řadu nových funkcí. Hodinky ponesou ochrannou známku Samsung Gear a jejich kompletní představení by mělo proběhnout na veletrhu IFA. Veletrh se bude konat během září v Berlíně.

samsung-gear

Uživatelé pevně doufají, že budou k dispozici již ucelené funkce pro samostatné používání. Jedno je ovšem jasné, vývoj Android hodinek jde stále dopředu. Dříve jsme mohli obdivovat, jak slavný agent 007 James Bond používal hodinky jako komunikační zařízení. Nyní jsme na pokraji revoluce, kdy budou hodinky běžným prostředkem pro komunikaci.

samsung-gear-concept

O převratnosti těchto hodinek nelze pochybovat. Dokonce lze předpokládat, že ostatní výrobci nebudou chtít zůstat pozadu. Je docela možné, že výlohy plné telefonů se budou měnit na výlohy s chytrými Android hodinkami. Kompletní představení hodinek je velmi očekávanou událostí již kvůli ceně. Zatím se šeptá, že by Samsung mohl nasadit cenu velmi nízko, aby se hodinky staly snadno přístupné široké veřejnosti, jsou to ovšem zatím jen spekulace.

Zdroj: www.phonearena.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *