Chromecast: multimediální kouzelník do kapsy

Na trhu se objevila novinka, kterou přivítají především majitelé moderních televizí. Novinkou je drobné zařízení zvané Chromecast. Tento přístroj, připomínající flash disk, je vlastně médium, které umožní sledovat na televizi Youtube, Google Play Music, Google Play Movie a mnoho dalšího. Přístroj byl představen teprve nedávno v San Francisku a již nyní vzbudil velký zájem.

Chromecast je převratné zařízení určené pro sledování filmů, videí a poslouchání hudby z oblíbených internetových portálů. Pokud vás vaše plazmová televize už nudí, tak je to možná proto, že nemáte Chromecast. Toto zařízení se jednoduše připojí k televizi, ze které udělá multimediální centrum. Ačkoliv je přístroj nerozeznatelný od USB nosiče dat, tak vás jeho funkce ohromí. Celé zařízení se k televizi připojí přes HDMI port.

chromecast

Přístroj má operační systém Chrome. Možná si říkáte, co má společného s Androidem? Prostřednictvím přístrojů s Androidem se Chromecast ovládá, s žádným jiným zařízením si nerozumí. Obsah ze zmíněných portálů lze sledovat prakticky ihned po připojení. Nejrychleji celý systém funguje, když jsou jak Chromecast, tak i telefon připojeny na stejnou Wifi síti, filmy nebo hudbu pak lze přehrát ihned.

chromecast1_large

Zajímavé je to se samotným streamováním. Videa se nestreamují přes televizi, nýbrž přes samotný Chromecast, videa lze posouvat v reálném čase. K ovládání ovšem samotný Chromecast nestačí, je zapotřebí také ovládací software, který se nainstaluje. Ten je možné jednoduše stáhnout. Kromě Androidu lze Chromecast využít také pro iOS.

Google_Chromecast_35823617_02_1_610x436

Velmi zajímavé je to se samotnou dostupností. Ačkoliv byl přístroj představen relativně nedávno, tak již nyní je dostupný na Google Play Store. Postupně se začíná rozšiřovat i do ostatních světových obchodů a je pravděpodobné, že by se měl dostat brzy i na český trh. Cena je pouze 35 dolarů. Více informací o tomto drobečkovi se dozvíme v následujících dnech.

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *