Qualcomm představil prototyp displeje Mirasol

Výrobci mobilních telefonů se snaží stále více rozšiřovat kapacitu baterií. Společnost Huawei omezila zbytečnou spotřebu hardwaru a představila novou technologii pro své baterie, do budoucna plánuje úsporný čip K3V4 HiSilicon. Qualcomm se vydal podobnou cestou, představil rovnou tři displeje s nízkou spotřebou energie.

Na akci SID Display se Qualcomm pochlubil prototypy displeje Mirasol. Jedním z hlavních faktorů je ušetření energie při podsvícení. Displej dokáže perfektně pracovat s odrazem světla a tak není zapotřebí nadměrného jasu. A jak je známo, nadměrné podsvícení je jedním z největších „žroutů“ energie.

Nejmenší verze displeje má jen 1,5 palce a bude pravděpodobně použit u hodinek. Střední displej o velikosti 4,3 palce bude určen pro chytré telefony. Největším displejem je téměř šesti palcový s rozlišením 1024 x 768 pixelů. Samozřejmě později, až bude displej doladěný, nebude problém jej přizpůsobit konkrétním modelům.

Ovšem skvělá úspora baterie je prozatím „vykoupena“ špatnou obnovovací frekvencí a barvy jsou horší než dnešní standard. Nicméně Qualcomm je zkušená společnost a pokud problémy vyřeší, bude mít v rukou velmi dobrou technologii a velkou výhodu před konkurencí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *