Skype se posouvá do verze 4.0 a dostává nový kabátek

Řekněme si to na rovinu, Skype pro Android nebyl zrovna nejzajímavější kousek softwaru. Po designové stránce nebylo příliš o co stát a co se týče stability, taky to také nebylo to pravé. Jak na tom je čtvrtá verze nejoblíbenější aplikace pro internetovou telefonii se podíváme nyní.

Aplikace Skype pro Android nedávno pokořila hodnotu 100 milionu stažení a (nejen) na to konto byla vydána nová verze. Ta se oděla do nového moderního hávu, který je mnohem čistější a jednodušší než předchozí verze a více se přiklání k samotným Windows 8. Jelikož Skype není jen aplikace pro volání, ale stále častěji se používá pro internetovou psanou komunikaci, Microsoft, momentální vlastník Skype, se rozhodl čtvrtou verzi své aplikace pro Android více mířit právě na IM.

Vlevo starý, vpravo nový
Jakmile vstoupíte do aplikace, nabídne se vám seznam posledních konverzací či telefonátů, na které můžete okamžitě reagovat. Hned vedle vidíte přehledně své oblíbené kontakty, které jsem v předchozí aplikaci považoval tak nějak za zbytečné. Seznam všech kontaktů je již pak nutnost a tento seznam se nachází na posledním místě v liště.

Hovor můžete začít pouze po otevření konkrétního kontaktu, který již máte u svého účtu uložen, nebo po vyhledání a otevření kontaktu. Ťuknutí na ikonku telefonu na hlavní straně, tedy v seznamu kontaktů, vás totiž dostane do míst, kde můžete pouze vytočit konkrétní číslo. Ťuknutí na tlačítko chatu vás nicméně dostane do prázdného pole, kde můžete zadat jednoho z příjemců a tomu okamžitě začít psát. Můžete vybrat také více kontaktů naráz a poslat hromadnou zprávu.

Vlevo starý, vpravo nový
Aplikace Skype pro Android ve verzi 4.0 se mi líbí. Rozhodně se mi líbí víc než verze třetí, protože přináší moderní jednoduchost v designu. Snad bude také stabilnější než verze předchozí. Pokud ještě Skype nemáte, není nic jednoduššího než kliknout na některou z ikon níže nebo načíst QR kód pomocí telefonu. Musím vás ovšem upozornit, že, stejně jako předchozí verze, Skype pro Android je pouze v anglickém jazyce.

[appbox googleplay com.skype.raider]

Zdroj: Obchod Play, Android Central

1 komentář: „Skype se posouvá do verze 4.0 a dostává nový kabátek“

  1. Pro mě osobně byla u Skypu největší nevýhoda dlouho ta, že žral baterku jak pominutej. Nová verze vypadá dobře, jdu stahovat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *