Ascend P6 – konečně nadupaný Huawei

Jak jsme informovali již v pátek, tak se skutečně stalo. Huawei představil svoji vlajkovou loď, která kromě nálože hardwarového vybavení nabídne také úžasnou tloušťku – pouhých 6.18 mm.

Společnost Huawei nabízí většinou modely ze střední nebo vyšší střední třídy, ale za velmi rozumnou cenu. Nyní se snaží zapojit do konkurenčního boje svojí vlajkovou lodí, která je dostatečně vybavená na to, aby soupeřila s největšími kalibry mobilní scény, a navíc je jeho tloušťka dostatečně malá, aby zaujala i designové ‚fajnšmejkry‘.

Telefon Ascend P6 byl představen včera v Londýně, na což samotný Huawei upozorňoval již několik dní předem. Parametry představeného modelu se prakticky do puntíku shodují s článkem, který neoficiálně tyto parametry odhaluje. Můžeme se těšit na čtyřjádrový procesor taktovaný na frekvenci 1.5 GHz, jehož typ v tiskové zprávě není uveden. Můžeme se ale domnívat, že i o tom předběžné informace nelhaly a bude se tak jednat o Cortex A9.

Paměti RAM bude v přístroji 2 GB, displej nabídne uhlopříčku 4.7 palců a to s rozlišením 1280 x 720 pixelů a technologií in-cell. Baterie nabídne kapacitu velmi solidních (hlavně vzhledem k tloušťce) 2.000 mAh. Po optické stránce budete mít k dispozici 8MP foťák na zádech a 5MP čočku na přední straně. Fotoaparát na zadní straně nabídne zajímavou clonu, konkrétně krásných F2.0 a makro až do blízkosti 4 cm. Nahrávání videa je možné až do rozlišení 1080p.

Ascend P6 bude pohánět nejnovější Android 4.2.2 s nadstavbou Emotion UI. Telefon se také může chlubit podpůrnými technologiemi, které by měly efektivněji využívat baterii. V tomto přístroji to jsou Huawei Automated Discontinuous Reception (ADRX) a Quick Power Control (QPC).

Telefon bude nabízen ve třech barevných provedeních – černá, bílá a růžová a ke každému kousku dostanete stejně barevně laděné pouzdro. Povrch telefonu je z kartáčovaného kovu a nejspíš ve vás nebude vyvolával pocit plastové lacinosti. Dostupný by měl být nejprve v Číně, a to již během června, a následně by se Huawei Ascend P6 měl dostat do západní Evropy během července.

Otázka ceny a dostupnosti u nás je zatím záhadou, ale jistě bude Huawei následovat své další modely, které se prodávají výrazně levněji, než podobně vybavení konkurenti. Nicméně cena zahraniční je stanovena na €449, což vychází na nějakých 11 a půl tisíce. Nakonec to bude jistě víc, ale cena je to vskutku zajímavá na takový kus hardware.

Zdroj: TZ

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *