Samsung odkoupil 10 % společnosti Pantech

Akvizic v mobilním světě neprobíhá zrovna dvakrát moc, a tak je logické, že když se nějaká taková uskuteční, našemu pohledu se nevyhne. Tato se týká dvou jihokorejských společností.  Samsung, gigant mobilního průmyslu, odkoupil část třetího největšího výrobce mobilů v Jižní Koreji, společnost Pantech.   

Proč Samsung investuje právě do této firmy? V první řadě jde samozřejmě o peníze. Samsung se též bojí, aby ho na domácím poli nezačala tato v Asii poměrně úspěšná značka válcovat. Tyto dvě společnosti spolu již poměrně dlouho spolupracují, jen v loňském roce utratil Pantech 200 milionů dolarů za polovodiče pocházející právě od Samsungu.

Samsung tedy zakoupil 10 % firmy za 47,6 milionu dolarů. Stále není majoritním vlastníkem, je však na druhé příčce. Větší část má už jen Korea Development Bank, která vlastní 11,96% podíl.

Uvidíme tedy, jak bude nadále spolupráce těchto dvou společností pokračovat. Sázím ale na to, že o ní zrovna dvakrát neuslyšíme, jelikož se bude většina dění odehrávat právě v Jižní Koreji.

Zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *