Evropská síla v podobě tabletu Evolio Quadra se čtyřjádrem

Evropští výrobci mobilní techniky na trhu nejsou zrovna těmi nejúspěšnějšími a podle mého je to docela škoda. Francouzský Archos sice produkuje poměrně zajímavé přístroje, to ale neznamená, že se pohybuje po boku firem znělých jmen. Nyní máme co dočinění s jedním rumunským kouskem, jenž si říká Evolio Quadra.

Jedná se o tablet, který nese 10,1palcový IPS displej o rozlišení 1280 x 800 pixelů. O pohon se stará procesor taktovaný na 1,2 GHz na každé ze čtyř jader Cortex A9. Sekunduje mu paměť RAM o velikosti 1 GB. Co se týče grafického výkonu, můžeme se těšit na čip Vivante GC1000 GPU. Tento kousek je vybaven Androidem ve verzi 4.1 Jelly Bean.

Interní paměť činí 16 GB a samozřejmostí je její rozšiřitelnost o microSD kartu. Co se týče konektivity, zůstane u Wi-Fi, s 3G se tedy můžeme rovnou rozloučit. Když se zaměříme na výdrž, zjistíme, že se zde nekoná žádná sláva, tablet je poháněn akumulátorem o kapacitě 5000 mAh.

Tablet by mohl být atraktivní svým hliníkovo-skleněným zpracováním, tato skutečnost se však odráží na hmotnosti, která činí 535 g. Uvidíme tedy, jak půjde na odbyt, nabízí se za cenu, která činí zhruba 296 dolarů po přepočtu z rumunské měny.

Zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *