Chrome Beta pro Android dostal (pro některé) důležitý update

Prohlížeč Google Chrome se na počítačích usadil velmi pohodlně a začíná ovládat celkovou populaci všech prohlížečů. V mobilech, které disponují systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich, se zabydlel také spokojeně, ale uživatelé systému Android 2.3 Gingerbread po něm marně volají. I přes absenci Flash jde o téměř perfektní prohlížeč.

Nadpis článku je sice trošku přehnaný, protože důležitý update to je opravdu jen pro někoho – třeba pro mě, ale jsem si jistý, že mnoho uživatelů ocení odstranění níže popisované chyby. Kromě toho, že se tento update zaměřil hlavně na stabilitu a výkon, přišla s tím také jedna zásadní oprava. Tou je oprava pádu aplikace, při nastavení určité hustoty bodů displeje. Tento problém znají jistě hlavně majitelé telefonu Galaxy Nexus, který má vysoké rozlišení displeje 720×1280 pixelů, a proto DPI o velikosti 320, které je u telefonu nastaveno defaultně, je zbytečně vysoké a znehodnocuje jeho kvality. DPI 240 vypadá mnohem lépe (viz obrázky), ale zde je problém s padáním (Force Close neboli FC) některých aplikací.

Tento problém se dá vyřešit hodnotou DPI 241, která je stále krásně jemná, ale narazíte zase na problém s instalací některých aplikací, které DPI 241 nepodporují. Je proto nutné přepínat mezi těmito dvěma hodnotami, podle toho jestli chcete používat Chrome (DPI 241) nebo stahovat aktualizace, případně nové aplikace, které podporují DPI 240. Hlavní problém je ten, že pro ‚přepnutí‘ je potřeba restart, což je samozřejmě zdlouhavé.

320 DPI  240 DPI

S tímto updatem ale tento problém odpadá, protože Chrome již nepadá ani při hustotě bodů 240 DPI. Pro mě to je skvělá zpráva, protože jelikož jsem se nesetkal s jiným programem, který by padal při DPI 240, odpadne neustálé přepisování a restartování.

Chci jen na závěr upozornit, že pro změnu hustoty displeje je potřeba mít na svém přístroji povolena práva ROOT!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *