Sony Xperia ZR: odolná zmenšenina Xperie Z

Japonské Sony vydává nové smartphony jako na běžícím páse, nepřekvapí nás tedy, když se opět setkáme s novým kouskem pocházejícím právě odsud. Říká si Xperia ZR a je jakousi ultraodolnou zmenšeninou Xperie Z.

Tento kousek nese 4,55“ displej o rozlišení 1280 x 720 pixelů, díky tomu dosahuje jemnosti 323 ppi. O výkon se postará čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 taktovaný na 1,5 GHz, jenž je doplněn o grafický čip Adreno 320 GPU. Co se operační paměti týče, ta se pyšní velikostí 2 GB.

Interní kapacita nabídne průměrných 8 GB, které je možno rozšířit o microSD kartu až do velikosti 32 GB. Sony je známé tím, že do svých přístrojů montuje kvalitní fotoaparáty, ani u tohoto kousku tomu samozřejmě nebude jinak. Setkáme se zde s 13Mpx snímačem doplněným o známý Exmor RS.

Přístroj se bude nabízet s operačním systémem Android ve verzi 4.1 Jelly Bean. Jedním z hlavních taháků Xperie ZR by měla být certifikace IP55 a IP58, jež zaručí odolnost proti prachu a vodě, potopí se do 1,5 metru a přežije zde zhruba půl hodiny.

Uvidíme tedy, jak trh zareaguje na tohoto odolného krasavce, my jsme si ale jisti, že v současné nabídce smartphonů takovéto modely prostě chybí, a tak se jednoznačně neztratí.

Zdroj: PhoneArena.com 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *