Nový Samsung Galaxy Core ze střední třídy na scéně

Samsung, největší výrobce mobilů na světě, vydává nové přístroje jako na běžícím páse. Nejočekávanějším počinem, který by měl být vydán, je Galaxy Note 3. Dnes se ale zaměříme na zcela jiný přístroj, kterým je nový Samsung Galaxy Core.

Tento kousek by se měl zařadit mezi méně vybavené smartphony, to ale neznamená, že se bude jednat o nějakou bábovku. Přední straně dominuje displej s velikostí úhlopříčky 4,3 palce, nese rozlišení o hodnotě 480 x 800 pixelů.

O výkon se postará dvoujádrový čip s taktem 1,2 GHz. Sekunduje mu operační paměť RAM o velikosti 1 GB. Interní paměť činí 8 GB, samozřejmostí je možnost rozšířit ji o microSD kartu. Fotoaparát, jehož čočka leží na zádech přístroje, nese průměrné rozlišení 5 Mpx.

Co se operačního systému týče, samozřejmě se v telefonu prohání Android ve verzi Jelly Bean, doplněný o grafickou nadstavbu TouchWiz. Jak je již dnes zvykem, tento kousek bude dostupný též ve verzi, která nese slot na dvě karty SIM. Přístroj přijde i s řadou softwarových funkcí, které známe z prémiových smartphonů značky. Bavíme se zde například o Stay Smart Alert, Motion UI či S Voice.

Samsung Galaxy Core by se měl na trhu objevit v průběhu letošního července. Ceny zatím bohužel nejsou oficiální, je ale možné předpokládat, že se budou pohybovat okolo 415 dolarů.

Zdroj: androidauthority.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *