Google Play Games – herní centrum od Google získává ostřejší obrysy

Pánové z Android Police mají k dispozici aplikaci s názvem Play Games a jelikož je tato aplikace zrozena přímo u Google, rozhodli se k tomu, co umí nejlépe…začali se prokousávat aplikací přímo v samotném kódu. A na co všechno přišli?

Aplikace samotná zatím nic moc nedělá, ale dá se spustit a můžete se dostat k podobným informacím jako jsou ty na obrázcích níže. Přijímání notifikací od ostatních uživatelů a v podstatě veškeré ovládání budete spravovat samozřejmě přes G+, protože ten se Google snaží co nejvíce prosadit a zahrnout do svých aplikací a služeb.

Největší novinkou a službou, na kterou spousta hráčů čeká jako na smilování, je synchronizace dosažených úrovní, uložených postupů a vůbec váš postup ve hře s tím, že když si hru nainstalujete na jiné zařízení, můžete vesele pokračovat tam, kde jste skončili. Za mě mohu jen říci, už to tu mělo být dávno, ale když to bude fungovat a vývojáři budou využívat, budeme nadšeni.

Stejně jako například hry podporující zrušený OpenFeint či Scoreloop, služby, které monitorují vaše úspěchy napříč hrami, bude i hra, podporující Google Play Games označena malou ikonkou, čímž vám dá ještě před instalací na srozuměnou, že tuto službu podporuje.

Pro hraní multiplayer her, zde bude možnost automatického či manuálního výběru protivníka/spoluhráče. K dispozici by měly být jakési místnosti, kam můžete pozvat kamaráda a hrát spolu bok po boku.

Spousta her má ve svých útrobách možnosti dosažení jakýchsi úspěchů. Tyto jsou označovány anglickým slovíčkem Achievements a v každé hře se můžete samostatně podívat, jakých úspěchů jste dosáhli. Právě OpenFeint nebo z PC třeba Steam, zobrazuje tyto dosažené úspěchy pro všechny hry, ve kterých jste něčeho dosáhli. Zde by to mělo být také tak a budete se moci kochat, jak se vám ve které hře daří.

K dispozici budete mít také žebříčky a možnost vyobrazit si, jak si který hráč vede. A to třeba v týdenním, měsíčním nebo ročním přehledu. Také se dostane na medaile a na korunu (královskou) pro toho nejlepšího. I zde je cítit velký tlak na používání G+, protože jsou zde možnosti publikování na G+ i možnosti udělat vaše skóre veřejně nedostupné.

Na závěr je potřeba říci, že ještě nemáme ani zdaleka všechny dílky skládačky a je mnoho záhad kolem Google Play Games. Například jestli bude Google spravovat nějaký centrální herní nervový systém, nebo bude většina zátěže na vývojářích nebo jak to nakonec bude. Jelikož je ale Google I/O již za rohem, konkrétně to je středa, kdy tato největší Google show vypukne, nebudeme muset čekat již příliš dlouho a všechno se dozvíme. Nevím jak vy, ale my se už nemůžeme dočkat…

Zdroj: Android Police

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *