ZTE Blade G – dvoujádrová břitva za pakatel již brzy na našem trhu

Čínská firma ZTE na celosvětový trh dodává přístroje s vysokým taktem a nízkou cenou. Sice se stále drží ve stínu jiného čínského giganta, Huawei, ale snaží se prosadit za každou cenu. Dvoujádrový model ZTE Blade G je dalším střípkem, který se již brzy začne prodávat i u nás.

Dvě jádra na čipu Qualcomm MSM8225 taktovaná na 1.2 GHz jsou hlavním prvkem, který pohání celý přístroj. Není to žádná nejnovější, nejrychlejší vychytávka, ale jelikož se má cena modelu Blade G pohybovat kolem 4.200 korun, rozhodně je o co stát. Velikost telefonu, respektive jeho displeje se zastavila na příjemných 4.5 palcích, což je velikost tak akorát, aby netížila kapsu a aby bylo rozlišení 854 x 480 pixelů ještě dostatečně jemné.

Procesoru bude sekundovat operační paměť RAM s velikostí pouhých 512 MB. Vnitřní paměť nabídne 4 GB a možnost rozšíření o microSD karty až do velikosti 32 GB. Tím jsme nejspíš skončili s výkonem a nyní se podíváme na ostatní.

Fotoaparát nabízí rozlišení 5 MP, natáčení videa do rozlišení 864 x 480 pixelů a podporu LED blesku. Čočka je navíc mírně zapuštěná, což nabízí alespoň nepatrnou ochranu proti poškrábání. Vestavěná přední kamerka nabídne pouze VGA rozlišení, tedy 0.3 MP.

O spojení s ostatními zařízeními se postará jak Wi-Fi nabízející standard 802.11b/g/n, tak Bluetooth ve verzi 4.0+EDR. GPS je dnes v takovýchto modelech téměř samozřejmostí a Blade G přinese i vylepšení v podobě A-GPS, které je už také téměř standardem.

Jelikož jsme se ještě neopřeli o design a rozměry, uděláme to nyní. ZTE Blade G přijde na český trh v neobvyklé šedomodré barvě a s velikostí 133 × 67 × 9,8 mm zatíží vaši kapsu přesně 120 gramy. O dostatečné množství výdrže se bude starat baterie s kapacitou 2.000 mAh, což je tak akorát pro takto výkonný a obdařený přístroj.

No a nakonec verze systému. Samozřejmě jde o Android, a to ve verzi 4.1 Jelly Bean. K dispozici by měl být ZTE Blade G již na začátku května, konkrétně (například u firmy CZC) již 6.5.2013, a to za cenu kolem 4.200,- Kč.

Zdroj: TZ

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *