Xiaomi hodlá prodat 15 milionů smartphonů v roce 2013

Čínští výrobci jsou velmi ambiciózní a v první řadě produktivní. Den co den se setkáváme s novými přístroji a prostě a jednoduše se nestačíme divit. Výrobce Xiaomi, který produkuje špičková high-end zařízení za velmi přijatelnou cenu, nyní odhaluje své budoucí plány a aktuální situaci.

V poměru cena-výkon byste v Číně jen těžko hledali srovnatelné kousky. Xiaomi prodalo jen v Číně za rok 2012 7,19 milionu přístrojů. Do budoucna se též nedrží zkrátka a na rok 2013 plánuje prodat 15 milionů kusů svých smartphonů. Hlavními taháky letošního roku budou nedávno vydané kousky Mi2A a Mi2S.

Samozřejmě Xiaomi zatím prodává jen na čínském trhu, zanedlouho bychom se ale mohli dočkat i rozšíření na Taiwan a rozhodně není nereálné, že bychom se s tímto přístrojem setkali i v našich končinách.

Jak jsem již zmínil, hlavní výhodou tohoto výrobce je cena nabízených smartphonů. Prezident společnosti, Bin Lin, se nechal slyšet, že je pro společnost výhodnější prodat více kusů za nižší cenu než méně za vyšší. Dalším nemalým příjmem zdrojů společnosti je příslušenství, které je k telefonům dodáváno.

Uvidíme tedy, jak se bude nadále této čínské společnosti dařit. My pevně věříme, že se dostane za hranice své domoviny a my okusíme, co Xiaomi opravdu dokáže.

Zdroj: androidauthority.com

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *