Hry na víkend ve slevě za dvacku: Another World a Rayman Jungle Run

Máme tu pátek a opět pár slev, které by vám mohly zpestřit další nepovedený jarní propršený víkend. Tentokrát půjde o áčkové tituly, které si své počátky střelily již před mnoha lety.

Another World

Hra Another World pro Android je předělávka původní hry, která poprvé vyšla v roce 1991 na Amigu. V té době se jednalo o fantastický grafický počin a z Another World se stala kultovní záležitost. Jedná se o akční adventuru viděnou z boku, kterou na displeje Android zařízení přineslo vývojářské studio DotEmu.

V roli mladého nadějného vědce se na začátku hry dostanete do intra, ve kterém budete pouze sledovat jak se ve vaší slibné práci cosi pokazilo a vy jste se objevili na neznámém místě v neznámém čase. Hra je naprosto totožná s původní verzí, pouze má vylepšenou grafiku, kterou si ovšem můžete kdykoliv přepnout do původního pixelovatého 320 na 240 kabátku. Ovládání je samozřejmě vylepšeno pro mobilní telefony s dotykovým displejem a máte dokonce možnost volby, jak Another World ovládat.

Původní cena tohoto titulu byla kolem šedesáti korun, nyní jej získáte za pouhý dolar, tedy korun 25,-. Osobně musím říct, že Another World je jedna z mála her, kterou jsem na Androidu dohrál do konce, ale je to možná také proto, že je poměrně krátká. Pokud ale patříte mezi starší ročníky, kteří Another World pamatují ještě z Amigy, rozhodně neváhejte. Pokud jste zmlsaní Gameloftími 3D grafickými orgiemi, možná nad touto jednoduchou grafikou ohrnete nos, ale to neděláte dobře. Je to stejně zajímavé a občas adventurně složité, jako kdysi…
[appbox googleplay com.dotemu.anotherworld]
[iframe width=“614″ height=“345″ src=“http://www.youtube.com/embed/7tLXZgx9a-I“ style=“margin-bottom: 15px;“ frameborder=“0″ allowfullscreen]

Rayman Jungle Run

Rayman je dalším titulem, který si svůj debut odbyl už dávno na počítačích a konzolích. Poprvé se objevil pár let po Another Worldu, konkrétně v roce 1995 a to na, nyní již nepříliš známé, konzoli Atari Jaguar a také na PlayStationu. Rayman je typická hopsačka nejhopsačkovatějšího typu a hlavním hrdinou je postavička jejíž tělo, hlavu, ruce a nohy nespojuje žádný pevný prvek. Umí také používat uši/vlasy (kdo ví, co to má vlastně na hlavě) jako vrtulku a díky tomu přistávat na vzdálenějších místech, než by se jí povedlo klasickým skokem.

Rayman Jungle Run je velmi kvalitní vložení tohoto ušatého druha do Androidí hry. Budete skákat, létat, klouzat i plachtit v mnoha levelech, kdy každý další je o něco složitější než předchozí. Cestou budete sbírat duše mrtvých muších druhů (nevím jak jinak to nazvat, nejvíc mi připomínají hlavního hrdinu animovaného ‚večerníčku‘ Fly Tales), občas i nějaké mince, které dají za dvacet takových duší. Celkem je v každém levelu přesně sto duší k sebrání a když se vám to povede, smrtka dostane jeden zub. A když jich dostane určité množství, získáte přístup do tajného levelu.

Ovládání hry Rayman Jungle Run je poměrně jednoduché. Vaše postavička se samovolně pohybuje vpřed a vy máte za úkol pouze skákat, létat a plachtit v ten správný moment. Pokud budete chtít získat všech sto duší, budete muset občas level i několikrát zopakovat, ale je to zábava…dokud stejný level nezačnete již po dvacáté.

Zlevnění z původních třech dolarů, na dolar jediný je příjemné a hra vás tak vyjde na slušných 25.50,-. To je málo peněz za opravdu hodně zábavy.
[appbox googleplay com.pastagames.ro1mobile]
[iframe width=“614″ height=“345″ src=“http://www.youtube.com/embed/74hQ7D6VS0I“ style=“margin-bottom: 15px;“ frameborder=“0″ allowfullscreen]

Zdroj: App-sales

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *