HTC Desire Q a P: známe jejich vzhled i parametry

Taiwanské HTC a jeho řada Desire v současnosti nečítá zrovna největší počet modelů, a tak bylo jen otázkou času, kdy světlo světa spatří některé nové přístroje. Nyní se objevují obrázky a specifikace, které nám poodhalí nové zástupce výše zmíněné řady.

Jedná se o modely Desire P a Desire Q, ty by měli nahradit dnes již dosluhující zástupce řady One, kterými jsou One V a One S. Pojďme se tedy podívat na parametry, které tyto dva kousky přinášejí.

Začneme s větším a též výkonnějším kouskem, kterým je Desire P. Jedná se o smartphone, jenž nese 4,3“ displej o rozlišení 800 x 480 pixelů. Co se procesoru týče, přichází HTC s dvou-jádrem taktovaným na 1 GHz.

Opět se setkáváme s certifikací Beats Audio, i v tomto případě se však jedná především o marketing. Na zádech ponese tento kousek 8 Mpx fotoaparát. Ačkoliv neznáme interní kapacitu smartphonu, víme, že jej bude možné doplnit o microSD karty. Novinka by měla přijít s Androidem ve verzi 4.1 Jelly Bean.

Jeho menší bráška,Desire Q, ponese 4 palcový displej. Předpokládá se, že tento kousek přijde s 1 GHz procesorem. Sekundovat mu bude operační paměť RAM o velikosti 512 MB. Na zádech ponese tento krasavec 5 Mpx fotoaparát. Opět nás zde nepřekvapí certifikace Beats Audio a přítomnost Androidu verze 4.1 Jelly Bean.

Desire P by měl přijít za cenu pohybující se okolo 365 dolarů. Desire Q se bude prodávat s cenovkou 235 dolarů. Prvním trhem, kde budou tyto dva kousky představeny, je samozřejmě domovský Taiwan, kam budou dále pokračovat, bohužel nevíme, nezbývá tedy opět nic jiného, než čekat.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *