Onda V818: iPad Mini po čínsku

Se spojením zlaté čínské ručičky se nejspíš nesetkáte, jedno se ale těmto šikulům upřít nedá. Zkopírují cokoliv. Na následujících řádcích se sice nebudeme bavit o typické kopii, ale o oblíbeném vypůjčení designu. Tentokrát si Čína půjčuje od Ameriky, konkrétně společnost Onda od Applu.

Jedná se o 7,9palcový tablet Onda V818. O této společnosti jsme toho zatím moc neslyšeli, pojďme se tedy podívat na jeden z jejich prvních produktů.

Displej o 7,9“ úhlopříčce je vyveden technologií IPS a nabídne slušné rozlišení 1024 x 768 px. O výkon se stará čtyřjádrový procesor Allwinner A31S postavený na jádru ARM Cortex A7. Grafické zpracování má na starosti čip PowetVR SGX 544 GPU. Operační paměť přichází s hodnotou pěkných 2 GB.

Co se interní kapacity týče, nabídne Onda 16 GB rozšiřitelných o microSD kartu. Ačkoliv nás u takovýchto přístrojů fotoaparát nezajímá, nebylo by fér tuto informaci neuvést, a tak vám ji s radostí naservírujeme. Na zádech se vyjímá čočka snímače o rozlišení 5 Mpx, vpředu nás pak čeká fotoaparát o nízkém rozlišení 0,3 Mpx.

Novinka přijde s Androidem 4.1 Jelly Bean. Doufáme, že už se konečně verze 4.2 stane standardem a my nebudeme muset neustále lamentovat nad postarším systémem. Co se akumulátoru týče, ještě stále není jisté, zda ponese kapacitu 4 500 mAh či 5 000 mAh.

A nakonec samozřejmě přichází cena. V tomto případě je více než příznivá. Jedná se o 170 dolarů a u některého z jihokorejských či evropských výrobců byste takovouto částku za obdobně vybavený tablet hledali jen stěží. Bohužel nemáme žádné informace o dostupnosti, pravděpodobně se ale počítá pouze s asijskými trhy.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *