Google Play Store ve verzi 4.0 přijde za pár měsíců na Google I/O, víme jak bude vypadat

Obchody s aplikacemi u různých výrobců prochází neustále pomalou evolucí, přičemž je hlavním úmyslem vytvořit jednoduché elegantní a především funkční prostředí, které bude vyhovovat většině zákazníků. Typickým příkladem této skutečnosti je Google Play Store,který na svém počátku nesl název Android Market.

V současné době používá většina uživatelů verzi 3.10, za pár měsíců by se ale měla objevit aktualizace na 4.0, která přinese hned několik viditelných změn. A jak to tak někdy bývá, na internetu se objevilo video právě s touto aktualizací. Pojďme se tedy podívat, co by měl nový Google Play Store přinést.

V první řadě se zde jedná o skutečnost, že při otevření aplikace na vás nevypadne nespočet karet, ikon a aplikací a vy se tak neztratíte v matoucí spleti obrázků a názvů. Dále se setkáváme s jinou barvou, která se stane jakousi Androidí zelenou. V různých sekcích se však bude pro přehlednost měnit.

Dále se zaměřme na seznam vašich instalovaných aplikací. Ten hned na první pohled doznal změn. Ikony jsou větší, stejně tak jako texty, díky čemuž je vše mnohem lépe čitelné. Vyhledávání také poměrně prokouklo, ve výsledcích nyní nalézáme řazení podle aplikací, hudby knih a tak dále. Rubriky tedy nejsou namíchány do sebe, jako tomu bylo doposud.

Pokud chcete zvědět ještě více o tom, jak by nová verze Google Play Store 4.0 mohla vypadat, pusťte si video v článku, které vám jednoznačně řekne víc. S novou verzí bychom se měli setkat již za pár měsíců na Google I/O, kde bude představen i záhadný smartphone Google X Phone.

zdroj: coolsmartphone.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *