Recenze oficiálního průvodce fotbalovým šampionátem EURO 2012

Svátek všech fandů fotbalu, Mistrovství Evropy ve fotbale v Polsku a na Ukrajině, je již skutečně na spadnutí. Proto jistě mnohé fanoušky potěší, že si mohou do svého telefonu stáhnout oficiální aplikaci, která jim přinese detailní informace o jednotlivých týmech, kompletní rozpis zápasů, statistiky a samozřejmě také aktuální zpravodajství včetně fotografií a videí.

Hlavní obrazovka
Po spuštění programu se dostaneme na domovskou obrazovku, která slouží jako jakýsi rozcestník do dalších sekcí aplikace. Kromě možnosti si zde nastavit svůj oblíbený tým je zde přehled nejnovějších zpráv a také dva nejbližší zápasy.

Rozpis zápasů
Právě rozpis zápasů bude možná pro fanoušky tou vůbec nejzajímavější součástí této aplikace. Rozpis je možné prohlížet ve třech možných pohledech. První řadí zápasy běžně podle data od nejbližších po nejvzdálenější, ve druhém pohledu jsou zápasy rozděleny podle skupin a ve třetím pohledu je klasickým „pavoukem“ graficky znázorněna nadstavbová část turnaje, tedy čtvrtfinále, semifinále a finále.

Po kliknutí na vybraný zápas dojde k zobrazení podrobnějších informací, které čítají odpočítávání do startu utkání (pokud zápas ještě nezačal), a pokud již začal, pak zde nalezneme podstatné údaje zápasů včetně rozpisů obou mužstev.

Velmi snadno lze z této sekce také vyvolat kompletní zobrazení tabulek všech čtyř skupin na jedné obrazovce.

Seznam týmů a soupiska
V této sekci je možné najít seznam všech účastníků šampionátu. Pokud si některý z týmů vyberete, dostanete se k podrobnějším informacím, jako je jméno trenéra, nejbližší zápas na mistrovství, tabulka mistrovství a také kompletní soupiska.

Soupiska je řazena klasicky, tedy do skupin brankáři, obránci, záložníci a útočníci s tím, že každého hráče je možné dále rozkliknout a zjistit si jeho statistiky z kvalifikace. Je zde připraven i prostor pro fotografii, ta se ale alespoň v mém případě nezobrazila ani u Cristiana Ronalda či Wayna Rooneyho, natož u českých borců.

Multimédia
V této sekci je připraveno mnoho aktuálních zpráv, fotografií i videí, které si mohou fanoušci přečíst či prohlédnout. Nevýhodou je, že vše je v angličtině, s tím se ale musíme smířit. Za příplatek jsou v aplikaci k dispozici i sestřihy zápasů a samozřejmě nechybí ani odkaz na oficiální stránky na Facebooku.

Upozornění
Funkce pro upozornění na aktuální dění by se mohla také hodit, obzvláště v momentech, kdy nebudeme mít možnost sledovat přímý přenos jednotlivých záznamů.

Uživatel se totiž může prostřednictvím aplikace (a push notifikací) nechat v reálném čase informovat o všech zásadních momentech – o průběhu zápasu (začátku, poločasu a konci), gólech, udělených kartách, vyloučeních a střídáních. Kromě toho může aplikace také upozorňovat na aktuální novinky, videa a fotografie.

Standardně aplikace upozorňuje pouze na události spojené s nastaveným oblíbeným týmem, protože je ale možné oblíbených týmů vybrat více (klidně všechny), lze takto sledovat i více zápasů týmů současně.

Uživatel si může detailně nastavit, na co přesně si přeje být upozorněn, a na co nikoli.

Průvodce
Pokud byste se rozhodli pro návštěvu mistrovství přímo v Polsku nebo na Ukrajině, mohl by vhod přijít i vestavěný průvodce po pořadatelských městech schopný spolupracovat s vestavěnou GPS vašeho telefonu.

Závěr
Šikovný prográmek, který na jednu stranu nepřináší nic zásadního, na druhou stranu ale může být užitečné jej v telefonu mít. Tedy samozřejmě za předpokladu, že se Mistrovství Evropy chystáte alespoň trochu sledovat. Ono totiž mít v kapse rozpis zápasů, aktuální tabulky a živé informace o průběhu jednotlivých utkání nemusí být vůbec na škodu.

Oficiální verzi programu je možné stáhnout z Google Play.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *