HTC E1: dual SIM ze střední třídy pro Čínu

Je logické, že asijské značky expandují především do Asie, jelikož právě tam mají svou domovinu. Neplatí to úplně ve všech případech, ale dnes se jednotlivými výjimkami zabývat nebudeme. Uvědomme si, jak důležitou strategickou pozici má Čína a Indie, neuvěřitelné masy lidí, jejichž technologická vyzrálost každým dnem roste. Proto se spousta firem, nejen z IT průmyslu, obrací na východ a právě na tyto dvě země.

Taiwanské HTC uvedlo přístroj, který je určen primárně pro Čínu. Přesto svými parametry nikterak nepokulhává za svými konkurenty ze střední třídy smartphonů. Bavíme se tu o modelu HTC E1, jenž byl doposud známý jako HTC 603e.

Přístroj nese 4,3palcový WVGA Super LCD2 displej. Ve svém nitru ukrývá dva sloty pro microSD kartu.  Pohání ho 1,5GHz dvoujádro z dílny Qualcommu. Sekunduje mu operační paměť RAM o velikosti 1 GB. Co se vnitřní kapacity týče, nese 8 GB, samozřejmostí je možnost doplnit ji o microSD karty.

Na zádech přístroje se setkáme s čočkou 5Mpx fotoaparátu, vpředu nás pak překvapí snímač nesoucí rozlišení 2,1 Mpx. Jak je u smartphonů HTC zvykem, i zde se setkáme s certifikací Beats Audio.

Operačním systémem tohoto kousku je pochopitelně Android ve verzi 4.1 Jelly Bean doplněný o grafickou nadstavbu HTC Sense 4+. S příchodem aktualizace na verzi 4.2 se počítá již v letošním roce.

Nový smartphone HTC E1 by se měl prodávat za cenu 290 dolarů, což je podle nás částka férová. Ačkoliv není úplně oficiálně potvrzeno, že přístroj nebude mimo Čínu dostupný, můžeme tuto skutečnost s předstihem brát jako samozřejmost.

zdroj: androidauthority.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *