Samsung porušuje 4 naše patenty ve své funkci Smart Pause, tvrdí LG

V minulosti jsme se setkávali s patentovými souboji především mezi aktuálně nejvýraznějšími značkami mobilního světa, kterými jsou Apple a Samsung. Nyní se zdá, že se válka bude konat pouze v jedné zemi, a to v Jižní Koreji, kde možná LG zanedlouho zažaluje Samsung za porušování patentů.

Jedná se o porušení 4 patentů, které se vztahují k funkci, kterou mají Samsung Galaxy S4 a LG Optimus G Pro společnou. Konkrétně se zde bavíme o věci, které Samsung říká Smart Pause a LG Smart Video.

V podstatě se jedná o to, že když sledujete video a odvrátíte svůj zrak, smartphone to zaregistruje pomocí přední kamerky a video pozastaví. Pokud se vaše oči k obrazu opět vrátí, přehrávání se spustí.

Samsung prý porušuje patenty, které si LG dalo zapsat v letech 2005 a 2009. Samsung samozřejmě tyto skutečnosti popřel a ohradil se tím, že celá technologie funguje na základě jeho vlastních patentů.

Uvidíme tedy, jaké právní kroky LG podnikne a zda se dočkáme této zdánlivé banality u soudu. Je však dost pravděpodobné, že souboj těchto dvou značek bude čím dál silnější a celý jejich vývoj o to zajímavější.

zdroj: engadget.com

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *